Squashfrikadeller

ØKOLOGISKE SQUASHFRIKADELLER MED SALAT OG CÆSARDIP

Accepter venligst marketing cookies

ØKOLOGISKE SQUASHFRIKADELLER MED SALAT OG CÆSARDIP

Opskrift af: Louisa Lorang

Let ret til 3-4 personer – 30 minutter

Lav nemme, grønne deller i ovnen! De er både gode som aftensmad, eller dagen efter i madpakken. De mætter godt! Så efter min mening behøver du ikke andet end en fyldig salat som tilbehør.

FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn.
Skær squash og løg i grove stykker. Blend squash, løg, hvidløg og kikærter i en foodprocessor til en grov fars. Tilsæt ost, rasp og æg. Blend igen til en konsistens så farsen kan samles med en våd ske og hånden. Krydr den med salt og peber.

Form ca. 16 frikadeller med en våd ske og hånden. Læg dem på bagepapir på en bageplade og bag dem gyldne i den varme ovn.
Bag dem i den varme ovn i ca. 15-20 minutter, eller til de er gyldne og lækre. Vend dem ca. halvejs.

Dressing og salat
Riv imens hvidløg fint og rør eddike med hvidløg, mayonnaise og parmesan. Smag dressingen til med salt.
Snit salaten, skær blomkålen i små buketter. Vend salat, blomkål og ærter med dressingen.

Servering
Servér salat og squashdeller med godt brød.

TIP: Øko ærter fra frost kan bruges, eller brug noget andet! Agurk, asparges, spidskål, grønkål eller hvad køleskab og sæson byder på.

NÅR DU VÆLGER AT BRUGE ØKOLOGISKE RÅVARER, SÅ SPARER DU IKKE KUN DIG SELV OG DIN FAMILIE, MEN OGSÅ NATUREN OG VORES GRUNDVAND FOR SPRØJTEGIFTE.

Foto: Anders Schønnemann

INGREDIENSER

2 øko squash, ca. 600 g
1 øko løg
2 fed øko hvidløg
220 g kogte øko kikærter eller øko ingridærter
150 g revet fast, mild øko ost
125 g øko rasp
1 øko æg
Salt og peber

Dressing og salat
1 fed øko hvidløg
2 spsk. øko hvidvinseddike
3 spsk. øko mayonnaise
50 g fint revet øko parmesan
Salt
1 øko romainesalat
¼-1/2 øko blomkål
3 dl bælgede øko ærter

Luk (Esc)