ØKOLOGISK CURRY MED KARTOFLER OG SPINAT
ØKOLOGISK CURRY MED KARTOFLER OG SPINAT
Opskrift af: Louisa Lorang
Hovedret til 4 // 30 minutter
Denne curry kan varieres i det uendelige. Brug fx blomkål, kikærter, bønner, grønne bønner, broccoli eller noget helt andet.
Den er nem og simpel og ekstra god med en chutney og måske en mynteyoghurt til (bemærk at den så ikke er vegansk).
FREMGANGSMÅDE
Skær kartoflerne i mundrette stykker og steg dem i rigeligt olivenolie i en stor, varm gryde. Lad dem stege næsten møre, men uden at de tager for meget farve.
Snit løg og hvidløg i tynde skiver. Skær tomaterne i tern og riv ingefær.
Tilsæt løg, hvidløg og sautér i et par minutter. Tilsæt tomat, revet ingefær og garam masala og sautér ganske kort. Tilsæt hakkede tomater og kokosmælk. Lad saucen simre i 15-20 minutter under låg. Rør jævnligt og krydr undervejs med salt. Tilsæt spinat og lad den simre med ganske kort.
Smag til inden servering.
Servér toppet med ristede peanuts, lidt koriander, med ris eller fladbrød og gerne med chutney til.
TIP: Der er ingen grund til at skrælle øko ingefær, når den skal rives. Bare skrub den grundigt og riv den direkte i retten.
TIP: Er du ikke veganer, kan du tilsætte en stor smørklat til retten. Ligesom kokosmælk kan erstattes af fløde.
NÅR DU VÆLGER AT BRUGE ØKOLOGISKE RÅVARER, SÅ SPARER DU IKKE KUN DIG SELV OG DIN FAMILIE, MEN OGSÅ NATUREN OG VORES GRUNDVAND FOR SPRØJTEGIFTE.
Foto: Anders Schønnemann
INGREDIENSER
800 g øko kartofler
Øko olivenolie
2 store øko løg
3 fed øko hvidløg
2 øko tomater
25 g øko ingefær
4 spsk. øko garam masala eller øko karry
1 karton eller dåse hakkede øko tomater (400 g)
1 dåse øko kokosmælk (400 g)
100 g øko babyspinat
salt og øko peber
lidt øko peanuts
lidt øko koriander