4 tips til at genbruge mere af din kaffe

Magasinet Økologisk #49 Foto Peter Larsen Kaffe

Få fire konkrete tips til at genbruge din kaffe(grums) og dermed bidrage til mere recirkulering og mindre spild.

Foto: Peter Larsen Kaffe

1. LAV DIN EGEN ISKAFFE

Har du en kafferest på kanden eller i en termoflaske, du ikke får drukket sidst på dagen?
Så kan du hælde det på en kande. Stil den i køleskabet. Næste dag blander du det med
en sjat mælk og et par isterninger. Vupti! Din egen iskaffe er klar.

2. GRUMS ER GODT SOM SCRUB

Hvis du har fået olie på hænderne eller andet, der er svært at vaske af: Kaffegrums er et godt skuremiddel, før du vasker med sæbe. Grumset er også godt til at skrubbe lugten af løg eller fisk af dine fingre. Blandet med eddike er grums også et godt skurremiddel til eksempelvis en gryde, hvor maden er brændt på.

3. KAFFEGRUMS BOOSTER KOMPOSTPROCESSEN

Din kompost er vild med kaffegrumset fra dit køkken. Nitrogen bundet i grumset booster kompostprocessen.

4. HOLD DRÆBERSNEGLE VÆK

Spred kaffegrums i kanten af et bed eller andre steder i haven, hvor du ikke vil have besøg af dræbersnegle. De bryder sig ikke om syren i grumset.

Find flere brugbare recirkulerings-tips på circularcoffeecommunity.com/the-circular-way.

Artiklen er en redigeret udgave fra Magasinet Økologisk, som alle økovenner får tilsendt fire gange om året.

Luk (Esc)