Ingefærsyltet Gulerod

ØKOLOGISKE INGEFÆRSYLTEDE GULERØDDER

Accepter venligst marketing cookies

ØKOLOGISKE INGEFÆRSYLTEDE GULERØDDER

Opskrift af: Louisa Lorang

1 glas

Man kan sylte det meste med en 1:1 lage af sukker og eddike. Her er det gulerødder, der kan give et dejligt pift til nem hverdagsmad, eller bruges som smukt tilbehør til gæstemad.
Her kan både gulerødder, ingefær og citronskal spises. Brug det som tilbehør til en gryderet, på en bowl, i en sandwich eller nyd gulerødderne i en simpel salat.

FREMGANGSMÅDE

Skrub eller skræl ingefæren og skær den i tynde skiver. Kom sukker og eddike i en gryde med strimler af skal fra 1 citron, samt saft af citronen. Kog op, lad sukkeret smelte og lad det hele simre i 3-4 minutter.

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
Kom gulerødder i lagen og kog dem med i 1-2 minut. Sluk og fyld det hele i et skoldet sylteglas. Vær obs på at lagen dækker helt! Krøl evt. et stykke madpapir sammen og læg øverst i glasset med gulerødderne, så de er helt under lagen.

Luk glasset og sæt det mørkt og køligt. Gulerødderne holder sig i mindst 1 år, så længe glasset er lukket og det står mørkt og køligt.

NÅR DU VÆLGER AT BRUGE ØKOLOGISKE RÅVARER, SÅ SPARER DU IKKE KUN DIG SELV OG DIN FAMILIE, MEN OGSÅ NATUREN OG VORES GRUNDVAND FOR SPRØJTEGIFTE.

Foto: Anders Schønnemann

INGREDIENSER

30 g øko ingefær
3 dl øko sukker
3 dl øko lagereddike
1 øko citron
600 g øko gulerødder

Luk (Esc)