ØKOLOGISK KOFTA OG SALAT MED BLOMKÅL, FETA OG CITRON
ØKOLOGISK KOFTA OG SALAT MED BLOMKÅL, FETA OG CITRON
Opskrift af: Louisa Lorang
Hovedret til 3-4 personer – 25 minutter
En mættende måltidssalat med masser af smag. Rå blomkål er sprødt og lækkert og virkelig godt i salater. Det er både god fylde og super for konsistensen.
FREMGANGSMÅDE
Kofta
Rør kødet med salt. Riv løget fint og rør det i farsen. Riv kartoflerne medium-groft og klem væden fra dem med hænderne. Rør kartoffel i farsen sammen med æg, fint hakket persille, spidskommen og cayennepeber.
Form 15-16 små, aflange kofta omkring et spyd og steg dem gyldne og gennemstegte i rigeligt olivenolie på en varm pande. (eller sæt spyd på efter de er stegt, fordi det ser fint ud).
Dressing
Rør en dressing af honning, citronskal, citronsaft, olivenolie og dild.
Salat
Pluk salaterne groft og anret dem på et fad. Del blomkålen i mundrette buketter og skær agurken i skiver. Top begge dele på salaten sammen med brud af feta, kofta og plukket dild. Krydr med salt og peber og dryp med dressingen.
Servér straks salaten, gerne med godt brød eller pitabrød til.
TIP: Undlad kofta og brug salaten som tilbehør. Eller tilsæt kikærter, hvis du vil have en grøn, mættende version.
NÅR DU VÆLGER AT BRUGE ØKOLOGISKE RÅVARER, SÅ SPARER DU IKKE KUN DIG SELV OG DIN FAMILIE, MEN OGSÅ NATUREN OG VORES GRUNDVAND FOR SPRØJTEGIFTE.
Foto: Anders Schønnemann
INGREDIENSER
Kofta
350g hakket øko oksekød
2 tsk. salt
1 øko løg
350 g øko bagekartofler
1 øko æg
2 håndfulde øko bredbladet persille
1 spsk. øko spidskommen
½-1 tsk. øko cayennepeber
Olivenolie
Dressing
2 spsk. flydende øko honning
1 tsk. fint revet øko citronskal
1/2 dl øko citronsaft
½ dl god øko olivenolie
1 spsk. hakket øko dild
Salat
2 øko hjertesalater eller 1 øko romaine salat
½ øko blomkål
½ øko agurk
150 g øko feta
Lidt plukket øko dild
Salt og peber