ØKOLOGISK JORDBÆRSMOOTHIE-BOWL MED GRANOLA
INGREDIENSER
Granola:
3 dl øko, grovvalsede havregryn
1 dl øko kokosmel
2 tsk. øko stødt kanel
1 nip salt
2 spsk. øko vindruekerneolie eller øko kokosolie
1 dl øko ahornsirup
100 g øko peanutbutter
Jordbærbowl:
300 g øko jordbær, evt. frosne
1 øko banan uden skræl
2 øko dadler, uden sten
1 tsk. fint revet øko citronskal
1 tsk. øko vaniljepulver eller lidt vaniljekorn
150 g øko, tyk yoghurt 10% eller 2%
Servering:
Lidt øko jordbær
JORDBÆRSMOOTHIE-BOWL MED GRANOLA
Opskrift af: Louisa Lorang
Morgenmad til 2 – Granola: 50 minutter, bowl: 10 minutter
Denne skønne jordbærbowl smager af sommer og er et sikkert hit både hos børn og voksne. Nyd den som morgenmad eller som en sund snack. Granolaen kan du sagtens lave flere dage i forvejen. Den holder og længe på et lukket glas, tørt og mørkt, og er også god med mælk på eller på yoghurt. Du kan evt. lave dobbeltportion, hvis du er granola-fan!
FREMGANGSMÅDE
Granola:
Tænd ovnen på 160 grader almindelig ovn.
Vend havregryn, kokosmel, kanel og salt sammen i en stor skål. Rør ahornsirup og peanutbutter i og bred det hele ud på bagepapir på en bageplade. Bag det i ca. 30 minutter. Vend rundt i det undervejs.
Lad granolaen køle helt af på pladen. Opbevar den i et tætlukket glas i køkkenskabet.
Jordbærbowl:
Nip blomsterne af jordbærrene. Skræl bananen og blend begge dele sammen med dadler, citronskal og vanilje. Vend yoghurt i til sidst.
Servering:
Anret bowlen i to skåle eller dybe tallerkner. Top med lidt granola, jordbær, samt evt. lidt citronskal.
TIP: du kan bruge frosne jordbær og banan i bowlen. Det giver endnu mere en dessertoplevelse.
Eller du kan tilsætte chiafrø og sæt bowlen på køl. Så får du en cremet, fast bowl efter blot et par timer, eller natten over.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grundvand for sprøjtegifte.
Foto: Anders Schønnemann
Kampagnen er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer