ØKOLOGISK BROCCOLITÆRTE
INGREDIENSER
Bund:
100 g øko fuldkornsmel
100 g øko hvedemel
1 tsk. salt
50 g koldt øko smør
½ dl øko olivenolie
2-3 spsk. koldt vand
Fyld:
1 bundt øko broccoli, ca. 400 g
4 øko æg
200 g øko græsk yoghurt, 10%
2 tsk. øko dijonsennep
Salt og peber
100 g revet, fast øko ost
75 g babyspinat
ØKOLOGISK BROCCOLITÆRTE
Opskrift af: Louisa Lorang
Hovedret til 3-4 personer
Tilberedningstid: 30 minutter
Tærten her er nem at lave, men skal det være endnu nemmere, kan du helt droppe tærtebunden. Hæld blot æggemassen over broccolien i en tærteform, bag den gylden og nyd den med rugbrød eller godt brød.
FREMGANGSMÅDE
Bund:
Tænd ovnen på 175 grader, gerne varmluft.
Saml fuldkornsmel, hvedemel, salt, smør og olivenolie med en smule koldt vand, til en fast dej.
Smør en tærteform (dia. Ca. 28 cm) og tryk dejen ud i formen.
Forbag bunden i ca. 15 minutter i den varme ovn. Lad den køle en smule.
Fyld:
Del imens broccolien i mundrette buketter. Brug også stokken, skræl den og skær den i stave. Kom det hele i en gryde med en smule vand og salt. Damp den under låg i 1-2 minutter. Afdryp.
Pisk æg med yoghurt, sennep, salt og peber. Vend ost og spinat i.
Afdryp broccolien grundigt og fyld på tærtebunden. Top med æggemassen og bag tærten i den varme ovn i ca. 35 minutter, eller til den er gylden og har sat sig.
Servér tærten varm, lun eller kold. Gerne med en sprød salat til.
TIP: Du kan selvfølgelig lave tærten med alt fra gulerødder til tomat, spinat, blomkål eller noget helt andet.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.
Foto: Anders Schønnemann
Kampagnen er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer