Bønne Enchilladas

ØKOLOGISK BØNNE ENCHILLADAS MED SPRØD SALAT

Accepter venligst marketing cookies

BØNNE ENCHILLADAS MED SPRØD SALAT

Opskrift af: Louisa Lorang

Hovedret til 4 personer – 30 minutter

Jeg elsker simpelthen nemme enchilladas med bønner i og ost på toppen. Top med chili, oliven, salat eller hvad du er til.

FREMGANGSMÅDE

Enchiladas
Hak løget fint og sautér det i smør og olivenolie på en varm pande. Det skal ikke taget farve.
Skyl bønnerne og afdryp dem i en si. Kom dem med på panden og lad dem varme med. Mos dem med en gaffel, tilsæt en smule vand og varm dem godt igennem. Smag til med salt.
Tænd ovnen på 220 grader, alm. ovn.

Fordel bønnemosen på tortillas og luk dem i enden. Rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad. Top dem med revet ost og gratinér dem i den varme ovn. De skal have ca. 10-15 minutter, eller til osten er smeltet og lækker.

Salat
Pil imens majsen, knæk dem evt. og damp dem i kogende, saltet vand i ca. 2 minutter. Afdryp dem og lad dem køle lidt. Skær kernerne af kolben.
Snit kålen, skrub eller skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Snit forårsløg fint.
Rør en dressing af eddike, sukker, olivenolie og oregano. Vend grøntsagerne med dressingen og anret den på et lille fad.

Servering
Top de varme enchiladas med cremefraiche, tomat, koriander og radiser. Servér straks enchiladas med chilisauce og salat til.

TIP: Salaten kan også laves med majs fra frost
TIP: Brug det du, har og det der er i sæson, når du laver en sprød salat. Blomkål, tomat, agurk, radiser eller noget helt 5. kan også sagtens bruges.

NÅR DU VÆLGER AT BRUGE ØKOLOGISKE RÅVARER, SÅ SPARER DU IKKE KUN DIG SELV OG DIN FAMILIE, MEN OGSÅ NATUREN OG VORES GRUNDVAND FOR SPRØJTEGIFTE.

Foto: Anders Schønnemann

INGREDIENSER

Enchiladas
1 øko løg
1 spsk. øko smør
lidt øko olivenolie
Ca. 500 g kogte, sorte øko bønner
Lidt vand
Salt
8 store, øko hvedetortillas
150 g øko fast ost

Salat
2 øko majskolber
½-1 øko spidskål
2 øko gulerødder
2 øko forårsløg
2 spsk. øko hvidvinseddike
1 tsk. øko sukker
2 spsk. øko olivenolie
1 tsk. tørret øko oregano

Servering
100 g øko cremefraiche eller tyk øko yoghurt
2 øko tomater, i tern
1 øko håndfuld koriander
lidt øko radiser i tynde skiver
Øko chilisauce, til servering

Luk (Esc)