Bibimbap 3

LOUISA LORANGS OPSKRIFTER MED ØKOLOGISK OKSEKØD

Accepter venligst marketing cookies

Lav mad med økologisk oksekød med god samvittighed

Koen bliver i disse år udskammet for dens klimaprutter, men der er også uendelig mange glæder ved den græssende ko, som vi sjældent hører om.

Det er nemlig ikke kun de kødglade, der er afhængige af koen. Det samme er natur, insekter, fugle, økosystemer og den økologiske grøntsagsproduktion.

Koens kokasser huser mere end 450 insektarter, som er vigtig føde for sjældne fugle. Når koen er en del af økosystemet, er den altså med til at sikre højere biodiversitet i og ved marken.

Hør podcast om, hvordan kvæg på græs giver liv i marken.

Alle økologiske køer kommer på græs i sommerhalvåret, og studier viser, at græssende kvæg udleder 30 % mindre af den metan, som den er så kendt og udskældt for at udlede. Den græssende ko sikrer desuden en høj kulstoflagring i jorden. Det er ikke bare godt for klimaet, men også for jordkvaliteten.

Den forbedrede jord skal landmanden bruge til at dyrke lækre og sprøde økologiske grøntsager. Det grønne køkken er altså også afhængig af koen.

På den måde får køer og landmænd sammen den økologiske cirkel til at gå op. Med princippet ”lidt men godt” i hånden, kan du og din familie derfor spise økologisk øksekød med god samvittighed.

Prøv for eksempel en af tre nedenstående opskrifter.

Siden og opskrifterne er udviklet med støtte fra foreningen Økokød.


Luk (Esc)