ØKOLOGISKE, GRØNNE EGGWRAPS MED SPRØDE GRØNTSAGER
ØKOLOGISK TORTILLIAWRAP MED FALAFLER OG CREMEFRAICHEDRESSING
Opskrift af: Louisa Lorang
10-12 styk – 25 minutter
Supernemme, skønne og grønne eggwraps. Nyd dem som morgenmad, frokost eller i madpakken. De holder sig fint i 2-3 dage på køl og bliver ved med at være grønne og nemme at folde. Opbevar dem i en frysepose eller en plastbeholder med låg.
FREMGANGSMÅDE
Wraps:
Blend mælk med spinat. Pisk spinatmælken med æg, salt og hvedemel.
Varm en pande op (gerne slip-let), kom en smule olie på og steg 10-12 tynde wraps. Brug dem med det samme eller gem dem i en frysepose eller en plastbøtte på køl, hvis du vil bruge dem i madpakken eller bare være klar til en nem snack eller morgenmad.
Fyld:
Snit salaten. Skær agurk og peberfrugt i smalle strimler. Rør yoghurt eller cremefraiche med lidt revet hvidløg og smag dressingen til med salt og peber. Smag til med lidt chilisauce, hvis du vil have dem lidt spicy.
Fyld grøntsager og dressing i wrappen og servér straks, evt. med chilisauce til.
TIP: De grønne eggwraps kan bruges i stedet for tortillas, fx til kød- eller bønnefyld til aftensmad.
TIP TIP: Disse wraps er små og gode som en snack eller en del af en madpakke. Men du kan sagtens lave dem store på en større pande.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grundvand for sprøjtegifte.
Foto: Anders Schønnemann
Kampagnen er støttet af Fonden for plantebaserede fødevarer
INGREDIENSER
Wraps:
2 dl øko mælk
2 håndfulde øko babyspinat, ca. 50 g
3 øko æg
1 nip salt
100 g øko hvedemel
olivenolie til stegning
Fyld:
1 øko hjertesalat
½ øko agurk
½ øko rød peberfrugt
2 dl græsk øko yoghurt eller øko cremefraiche
1 fed øko hvidløg
salt og peber
Evt. øko chilisauce