Citronpasta

ØKOLOGISK CITRONPASTA MED ÆRTER OG PORRER

Accepter venligst marketing cookies

ØKOLOGISK CITRONPASTA MED ÆRTER OG PORRER

Opskrift af: Louisa Lorang

Hovedret til 2 personer // 15 minutter

Det her er super nem aftensmad, der ikke tager ret lang tid at lave. Her er der brugt både porrer og ærter, men du kan lave den med ærter alene og skrue en smule op for mængden. Husk at peber er ekstra godt med de søde ærter og pasta.

FREMGANGSMÅDE

Kog pastaen i rigeligt kogende og saltet vand i 8-10 minutter, eller til den er al dente.
Snit porrer og hvidløg fint og sautér begge dele i olivenolie. Det skal ikke tage farve, men falde let sammen. Kom ærter ved og krydr med salt og peber.

Hæld vandet fra pastaen, men gem en del. Pisk 1 dl kogevand med 2-3 spsk. olivenolie og saft af 1 citron (ca. ¼ dl citronsaft). Pisk massen i panden med grøntsagerne og vend pastaen i. Lad det simre sammen i 1 minuts tid. Krydr igen med salt og peber og spæd med mere kogevand, hvis behov.
Anret pastaen i dybe tallerkner. Top med lidt parmesan og evt. olivenolie og peber. Servér straks.

TIP: Du kan også rive en squash i retten, for at få den endnu grønnere.
TIP: Brug gerne friske ærter om sommeren og dem fra frost om vinteren.
TIP: Kog altid din pasta i riiiiiigeligt og saltet vand, så får du en fast og smagfuld pasta. Pastavandet skal være ligeså salt som Vesterhavet.

NÅR DU VÆLGER AT BRUGE ØKOLOGISKE RÅVARER, SÅ SPARER DU IKKE KUN DIG SELV OG DIN FAMILIE, MEN OGSÅ NATUREN OG VORES GRUNDVAND FOR SPRØJTEGIFTE.

Foto: Anders Schønnemann

INGREDIENSER

200 g ØKO tørret spaghetti, eller anden pasta
Salt
2 øko porrer
2 fed øko hvidløg
Øko olivenolie
200 g øko ærter, friske eller fra frost
salt og øko peber
¼ dl øko olivenolie
¼ dl øko citronsaft
75 g fintrevet øko parmesan
lidt mere revet øko parmesan

Luk (Esc)