Klassisk Saltede Citroner

ØKOLOGISK SALTEDE CITRONER

Accepter venligst marketing cookies

ØKOLOGISK SALTEDE CITRONER

Opskrift af: Louisa Lorang

1 stort glas – 10 minutter + trækketid på mindst 1 måned

Saltede citroner er supernemme at lave, men de skal laves i god tid! Det tager 4-6 uger at lave dem, men de holder endnu længere.
De er vanvittigt gode i couscoussalater, i gryderetter, fx med lam og kylling.

FREMGANGSMÅDE

Skold et glas med kogende vand.
Vask citronerne grundigt, skær dybe snit i hver af dem, som hvis de skulle kvartes, men lad dem hænge sammen i bunden.
Gnid groft salt ind i hvert snit, og læg citronerne ned i glasset. De skal være helt tætte, men ikke gå i stykker.
Pres saften af to citroner og hæld den i glasset.
Pisk koldt vand med 120 g fint havsalt til saltet opløses. Hæld lagen over citronerne. Glasset skal være helt fyldt med lage og citronerne skal være dækket af saltlagen.

Luk glasset, sæt det koldt og mørkt og vend glasset rundt jævnligt, så saltet fordeles.
Citronerne er klar til brug efter 6-8 uger. Når det hvide i skallen er blevet klart, er citronerne klar til brug. Skyl dem evt. lidt inden brug, hvis du synes, at de er for salte.
Opbevares mørkt og køligt i op til 1 år.

TIP: Brug citronerne i mayonnaise, i tabouleh, med stegte kartofler, til ovnbagt kylling, i taginer og meget andet.

NÅR DU VÆLGER AT BRUGE ØKOLOGISKE RÅVARER, SÅ SPARER DU IKKE KUN DIG SELV OG DIN FAMILIE, MEN OGSÅ NATUREN OG VORES GRUNDVAND FOR SPRØJTEGIFTE.

Foto: Anders Schønnemann

INGREDIENSER

6 små øko citroner
2-3 spsk. groft havsalt
Saft af 2 øko citroner
2 liter koldt vand
120 g fint havsalt

Luk (Esc)