ØKOLOGISK CANNELLONI MED TOMAT OG CREMET SPINAT
ØKOLOGISK CANNELLONI MED TOMAT OG CREMET SPINAT
Opskrift af: Louisa Lorang
Hovedret til 2-3 – 30 minutter
En meget simpel og en virkelig dejlig ret. Og en super måde at nyde en kødfri dag på!
Nyd gerne en fyldig salat til. Måske en tomatsalat eller en grøn salat med fennikel og rødløg.
FREMGANGSMÅDE
Snit hvidløg fint og sautér den i olivenolie på en varm pande. Skyl spinaten grundigt, snit den og tilsæt den på den varme pande. Sautér til den er faldet sammen. Kom flødeost på og lad den smelte om spinaten. Smag til med salt og peber og lidt citronskal og lad fyldet køle lidt.
Dyp lasagnepladerne i kogende vand ganske kort. Afdryp dem og rul dem om fyldet. Læg dem i et ovnfast fad.
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
Topping:
Hak imens 3 fed hvidløg, skær cherrytomaterne over på midten. Sautér begge dele i rigeligt olivenolie. Det skal ikke tage farve. ca. 2-3 minutter. Tilsæt ½ dl hvidvin eller vand og kog op.
Kom mosede tomater på panden, samt hakket oregano. Smag til med salt, peber og et nip sukker og lad saucen simre i et par minutter.
Top tomatsauce på cannellonien, bryd mozzarella over og top med revet ost. Sæt fadet i den varme ovn i 15-20 minutter.
Servér med et drys oregano og en stor salat.
TIP: Brug gerne bladbeder, sølvbeder, pakchoi eller andet bladgrønt i stedet for spinat - hvis du har.
TIP: Det er vigtigt at tomatsaucen dækker, så pladerne bliver møre i ovnen.
TIP: Salvie eller basilikum er også dejligt, fx i stedet for oregano.
NÅR DU VÆLGER AT BRUGE ØKOLOGISKE RÅVARER, SÅ SPARER DU IKKE KUN DIG SELV OG DIN FAMILIE, MEN OGSÅ NATUREN OG VORES GRUNDVAND FOR SPRØJTEGIFTE.
Foto: Anders Schønnemann
INGREDIENSER
3 fed øko hvidløg, i tynde skiver
Øko olivenolie
500 g øko spinat (evt. fra frost)
200 g øko flødeost
salt og peber
lidt revet øko citronskal
200 g øko, friske lasagneplader – 8 styk
Tomatsauce
3 fed øko hvidløg
Øko olivenolie
250 g øko cherrytomater
1 lille håndfuld øko oregano
1 flaske øko mosede tomater, ca. 400 g
salt og peber
et nip øko sukker
1 øko mozzarella, 125 g
75 g fast øko ost, fx parmesan
Lidt frisk øko oregano
Tilbehør
En fyldig øko salat, fx tomatsalat eller en grøn salat med fennikel og rødløg