Der er mange glæder ved hjemmelavet mad. For det første smager det fantastisk, men det kan også sprede en dejlig duft i hjemmet, så man rigtigt kan mærke appetitten vokser. Den oplevelse får de mindste børn også. De mindste går til gengæld ikke op i, om maden er sund eller ej. De forventer blot, at det smager godt og mætter.

Opskrifterne nedenfor er lavet med henblik på at lave økologisk, velsmagende og nærende mad til de mindste. Alle opskrifter er derfor ernæringsberegnet, smagt og godkendt af babyer.

Efterhånden som dit barn bliver ældre, kan du bruge opskriften på frugtgrøden fra 4 måneder i yoghurten. På den måde kan du bruge opskrifterne i mange år fremover. Lasagnen med linser vil også være skøn til forskellige sammenkomster, hvor mange generationer er samlet.

Byt gerne nogle af råvarerne ud med andre for variationens skyld eller fordi råvaren ikke er i sæson. Du kan for eksempel skifte hellefisk ud med laks, bruge grisekød i stedet for oksekød, eller broccoli i stedet for grønkål osv.

Tilpas også gerne opskrifterne med krydderurter og krydderier, som I kan lide at bruge hjemme hos jer, så længe det ikke bliver for stærkt. Tilpas også teksturen, så den passer til dit barns udvikling i forhold til at tygge.

Læs meget mere om barnets første, økologiske skemad her.

Luk (Esc)