ØKOLOGISK ÆBLE CRUMBLE
INGREDIENSER
Fyld:
3-4 store øko æbler, ca. 800 g
100 g øko sukker
2 spsk. øko citronsaft
Crumble:
200 g øko smør
100 g øko hvedemel
150 g øko sukker
75 g fint valsede øko havregryn
1 nip salt
Servering:
øko vaniljeis, øko flødeskum eller øko cremefraiche
ØKOLOGISK ÆBLE CRUMBLE
Opskrift af: Louisa Lorang
Dessert til 6 personer
Crumble er en super nem kage. Alle i familien kan være med til at lave den (og spise den) og den kræver kun få ingredienser.
Hvis dine æbler er meget saftige, kan du med fordel vende ½-1 spsk. majsstivelse med dem, så der ikke er for meget væske i kagen, når den er færdig.
FREMGANGSMÅDE
Tænd ovnen på 175 grader, almindelig varme.
Skræl æblerne og skær dem i små tern (ca. 2 cm) kassér skræl og kernehuse.
Vend æblerne med sukker, evt. majsstivelse og citronsaft og fyld dem i en tærteform (ca. 24 cm)
Crumble:
Smelt smørret.
Blend mel, sukker, havregryn og salt sammen i en skål. Rør det smeltede smør i og fyld crumble på toppen af æblerne.
Bag kagen i ca. 45 minutter, eller til toppen er sprød og æblerne møre.
Servering:
Servér din crumble varm eller lun, med vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche.
TIP: Du kan krydre æblerne med fx stødt kanel eller kardemomme, hvis du har lyst.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.
Foto: Anders Schønnemann
Kampagnen er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer