ØKOLOGISKE SNURRER MED PESTO OG OST
ØKOLOGISKE SNURRER MED PESTO OG OST
Opskrift af: Louisa Lorang
Pesto
1 lille glas
Tilberedningstid: 10 minutter
Pestoen kan laves helt klassisk som her med basilikum og pinjekerner. Eller du kan vælge rucola og mandler, eller bruge solsikkekerner og et mix af bløde krydderurter. Alt sammen er dejligt, og på den måde får du brugt, det du har.
FREMGANGSMÅDE
Blend solsikkekerner, basilikum, hvidløg og parmesan sammen i en minihakker eller en foodprocessor. Tilsæt olivenolie efter behov og smag til med salt.
TIP: Brug pestoen i bagværk, på pasta, i en sandwich, som topping på en suppe eller som dip.
Snurrer med pesto
Ca. 12-14 styk // 25 minutter + hæve og bagetid
Jeg har smidt en smule blomkål i dejen. Det er der ingen der opdager! Men du kan selvfølgelig sagtens lave snurrerene uden blomkål, eller du kan tilsætte lidt moste, hvide bønner.
Brug snurrerne i madpakken, til suppe, på frokostbordet.
FREMGANGSMÅDE
Varm mælken til ca. 37 grader. Opløs gæren i den lune mælk. Rør olie, salt, sukker og blomkål i.
Rør melet i og ælt dejen til den er blank og glat, og dæk den med et rent viskestykke.
Lad dejen hæve i ca. 1 time et lunt sted.
Snurrer
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
Drys bordet med mel. Rul dejen ud til et kvadrat, ca. ½ cm tyk (ca. 45 x 45 cm) og fordel pesto jævnt over hele fladen. Drys jævnt med begge slags revet ost.
Fold dejen på midten og skær dejen i 2,5 cm brede strimler. Sno strimlerne og fold derefter en ”snegl” ved at stikke enderne ind under sneglen. Læg et rent viskestykke over pizzasnurrerne og lad dem efterhæve lunt i 20 minutter.
Pisk 1 æg med 2-3 spsk. vand. Pensl snurrerne med æg drys dem med lidt groft salt og bag dem ved 200 grader i ca. 10-15 minutter.
TIP: Kan fryses
TIP: Du kan bruge revet squash i stedet for blomkål
TIP: Du kan sagtens lave opskriften med en færdig, god pesto.
TIP: Laver du snurrerne med tomatsauce i stedet for pesto, smager de næsten som pizza.
NÅR DU VÆLGER AT BRUGE ØKOLOGISKE RÅVARER, SÅ SPARER DU IKKE KUN DIG SELV OG DIN FAMILIE, MEN OGSÅ NATUREN OG VORES GRUNDVAND FOR SPRØJTEGIFTE.
Foto: Anders Schønnemann
INGREDIENSER
Basilikumspesto
50 g øko solsikkekerner
3 store håndfulde øko basilikum
2 fed øko hvidløg
75 g øko parmesan el. lign. øko ost
Ca. 1 dl øko olivenolie
Salt
Dej
25 g øko gær
3,5 dl øko mælk
2 dl groft revet øko blomkål
1 dl øko olivenolie
1 tsk. øko sukker
2 tsk. salt
Ca. 450 g øko hvedemel
200 g groft øko mel
Øko mel til udrulning
Fyld
3 spsk. øko pesto
35 g revet øko parmesan el. lign. øko ost
150 g revet, mild, fast øko ost
1 øko æg, til pensling
koldt vand
Groft salt