ØKOLOGISKE MINI PIZZAER MED HVIDE BØNNER
INGREDIENSER
Dej:
20 g øko gær
3 dl lunet vand
15-20 g salt
2 spsk. øko olivenolie
220 g kogte, helt møre øko butterbeans eller hvide bønner, evt. fra dåse
600 g øko hvedemel
Topping:
200 g øko mosede tomater
2 fed øko hvidløg
2 spsk. øko olivenolie
Salt
2 øko mozzarella (a’ 100 g)
2 spsk. øko olivenolie
1 spsk. øko tørret oregano
evt. 1 håndfuld øko frisk oregano
ØKOLOGISKE MINI PIZZAER MED HVIDE BØNNER
Opskrift af: Louisa Lorang
8 stk.
Tilberedningstid: 30 minutter + hævetid
Pizza i madpakken er altid et hit! Her indeholder dejen hvide bønner, så pizzaerne mætter lidt længere.
Du kan sagtens fryse dem og blot tø dem op på køkkenbordet/ i tasken.
Du kan også lade dejen hæve i køleskabet og bage pizzaerne om morgenen. Husk at tage den ud i god tid, gerne 30 minutter før brug.
FREMGANGSMÅDE
Dej:
Opløs gæren i lunet vand. Tilsæt salt og olivenolie.
Mos bønnerne med en gaffel. Kom dem i.
Tilsæt mel lidt ad gangen, brug gerne en røremaskine og rør til dejen er glat, ca. 5-10 minutter. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1,5 time.
Pizza:
Tænd ovnen på 220 grader, varmluft. Del dejen i 8 stykker og træk eller rul dem ud til små pizzaer på et meldrysset bord. Sæt dem på bagepapir på bageplader.
Rør moset tomat med fint revet hvidløg, olivenolie og salt. Smør lidt tomatsauce på hver pizza. Top med brud af mozzarella og dryp med olivenolie.
Bag pizzaerne i den varme ovn. De skal have ca. 10 minutter. Eller til de er gyldne og lækre. Drys dem med tørret oregano og pynt evt. med lidt frisk oregano.
Nyd dem straks eller lad dem køle og pak dem i madpakken.
TIP: Du kan toppe pizzaerne med dit yndlingsfyld: Svampe, kartoffelskiver, løg, tomater, rucola, spinat, kål, lidt pølse eller bacon.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.
Foto: Anders Schønnemann
Kampagnen er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer