ØKOLOGISKE GRILLEDE PITABRØD MED LUNE GRØNTSAGER OG HUMMUS
ØKOLOGISKE GRILLEDE PITABRØD MED LUNE GRØNTSAGER OG HUMMUS
Opskrift af: Louisa Lorang
Hovedret til 3-4 personer.
Det er en dejlig, nem måde at spise mange grøntsager på. Har du travlt, kan du simpelthen lave retten med sprøde grøntsager i stedet for varme, fx salat, kål, agurk eller andre favoritter. Du kan endda bruge en god, købt økologisk hummus, hvis du har mooooonster travlt.
FREMGANGSMÅDE
Skær auberginen i skiver. Skær peberfrugterne i grove stykker. Snit rødderne af forårsløgene. Vend det hele med olivenolie og grill grøntsagerne på en varm grill eller grillpande, til de er møre og lækre. Krydr med salt.
Hummus
Blend kikærter med hvidløg, tahini, spidskommen og citronsaft i en foodprocessor. Tilsæt olivenolie og vand til ønskede konsistens. Smag til med salt.
Servering
Grill brødene og hold dem lune i et rent viskestykke.
Anret grillet grønt, brød, feta, persille, yoghurt, hummus og chilisauce i skåle og på fade.
Saml selv det hele ved bordet, så alle får det, de vil have.
TIP: Alle grøntsagerne kan selvfølgelig også steges på panden eller grilles i en super varm ovn.
TIP: Du kan tilføje ekstra grønt til humusen, hvis du vil. Prøv fx med ærter, bagt græskar, kogte søde kartofler eller dampede gulerødder.
TIP: det er super oplagt at lave retten her vegansk! Undlad blot feta og yoghurt.
NÅR DU VÆLGER AT BRUGE ØKOLOGISKE RÅVARER, SÅ SPARER DU IKKE KUN DIG SELV OG DIN FAMILIE, MEN OGSÅ NATUREN OG VORES GRUNDVAND FOR SPRØJTEGIFTE.
Foto: Anders Schønnemann
INGREDIENSER
Grillede grøntsager
1 øko aubergine
2 øko peberfrugt
1 bundt øko forårsløg
Øko olivenolie
Salt
Hummus
220 g kogte øko kikærter
2 fed øko hvidløg
2 spsk. øko tahini
1 tsk. øko spidskommen
2-3 spsk. øko citronsaft
½ dl øko olivenolie
½ dl koldt vand
Salt
Servering
Øko pitabrød eller fladbrød
150 g øko fetaost eller salatost
1 håndfuld øko bredbladet persille
Tyk øko yoghurt
Øko chilisauce