ØKOLOGISKE BRUSCHETTA MED GRILLEDE SVAMPE OG YOGHURT
ØKOLOGISKE BRUSCHETTA MED GRILLEDE SVAMPE OG YOGHURT
Opskrift: Louisa Lorang
Forret til 4 personer
Tilberedningstid: 20 minutter
Du kan sagtens nyde disse bruschetta som en dejlig let frokostret. Beregn da opskriften til 2 personer.
De syrlige blommer er så gode med svampe. Men også ferskner eller nektariner kan bruges. Eller frugten kan helt undlades.
FREMGANGSMÅDE
Svampe
Skær svampene i skiver og gnid svampe og brød med lidt olivenolie. Grill begge dele på en varm grill eller steg dem gyldne i lidt olie på en varm pande. Krydr begge dele med salt.
Yoghurt
Rør yoghurten med olivenolie og smag til med lidt hvidløg, citronskal, salt og peber.
Servering
Smør det grillede brød med et tykt lag yoghurt. Top med svampe, blommer, basilikum og dryp med lidt olivenolie, samt krydr med salt og peber.
TIP: Du kan sagtens lave retten uden blommer. Det er simpelt og godt.
TIP: Du kan erstatte yoghurt med ricotta. Det er også lækkert.
NÅR DU VÆLGER AT BRUGE ØKOLOGISKE RÅVARER, SÅ SPARER DU IKKE KUN DIG SELV OG DIN FAMILIE, MEN OGSÅ NATUREN OG VORES GRUNDVAND FOR SPRØJTEGIFTE.
Foto: Anders Schønnemann
INGREDIENSER
Grill
300 g blandede svampe, fx kejserhatte og portobello
4 skiver godt brød
Olivenolie
Salt
Yoghurt
250 g tyk yoghurt, 10%
3-4 spsk. olivenolie
1 fed revet hvidløg
1 tsk. fint revet citronskal
Salt og peber
Servering:
2 blommer, i både
2 håndfulde basilikum