ØKOLOGISK TORTILLIAWRAP MED FALAFLER OG CREMEFRAICHEDRESSING
ØKOLOGISK TORTILLIAWRAP MED FALAFLER OG CREMEFRAICHEDRESSING
Opskrift af: Louisa Lorang
Hovedret til 3-4 personer
Vær obs på, at du skal sætte kikærter i blød dagen før, hvis du ikke vil bruge dem fra dåse.
Falafler er altid superlækkert. Her med lidt ekstra grønt i. Hvis du mangler en veggiebøf til din burger, er farsen her i øvrigt også supergod at bruge.
FREMGANGSMÅDE
Falafler:
Blend squash, kikærter, hvidløg, løg, spidskommen, tahin, persille, salt og citronsaft til en grov, men sammenhængende masse i en foodprocessor. Kommer du til at blende for meget, må du snyde lidt og samle farsen med lidt mel.
Form ”farsen” til falafler (brug fx en ske og hånden eller en iskugler). Steg falaflerne i rigeligt olie i en stor dyb pande. De skal være sprøde, gyldne og gennemstegte. Det tager ca. 8-10 minutter.
Dressing:
Rør en dressing af cremefraiche, mayonnaise, fint revet hvidløg, lidt eddike, sukker og salt. Vend purløg i og smag til.
Grønt:
Snit salaten, skær agurk, peberfrugt og tomater i mundrette stykker. Snit rødløg i tynde skiver.
Servering:
Lun wrapsene på en varm, tør pande, i ovnen eller i microovnen.
Fyld dem med salat, tomat, peberfrugt, agurk, falafler, løg og dressing. Servér straks evt. med chilisauce til.
TIP: Brug andre grøntsager i dine falafler. Fx ærter, spinat, dampet broccoli, dampede gulerødder eller andet. Det er genialt at bruge en rest af dampet grønt fra dagen før. Vær blot obs på, at der ikke er for meget væde i.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grundvand for sprøjtegifte.
Foto: Anders Schønnemann
Kampagnen er støttet af Fonden for plantebaserede fødevarer
INGREDIENSER
½ øko squash, ca. 150 g
200 g øko kikærter, udblødte natten over eller fra dåse
2 fed øko hvidløg
1 øko løg
1 spsk. stødt øko spidskommen
1 spsk. øko tahin (kan undlades)
3 håndfulde øko bredbladet persille
2 tsk. salt
saft af 1 øko citron
rigelig smagsneutral øko olie til stegning
Dressing:
100 g øko cremefraiche
2 spsk. øko mayonnaise
1 tsk. øko hvidvinseddike
1 fed øko hvidløg
1 nip øko sukker
salt
1 spsk. fint hakket purløg
Grønt:
2 øko hjertesalater
½ øko agurk
1 øko rød peberfrugt
2 øko tomater
1 øko rødløg
Servering:
8 øko tortillas eller 4 øko pitabrød
evt. øko chilisauce