ØKOLOGISK SVAMPE-BYGOTTO
INGREDIENSER
150 g øko perlebyg
Salt
400 g blandede øko svampe, fx øko champignon, øko østershatte og øko shitake
2 fed øko hvidløg
Øko olivenolie
Salt
150 g øko flødeost
50 g øko parmesan el. lign. øko ost
Servering:
2 håndfulde rucola
Lidt revet parmesan
ØKOLOGISK SVAMPE-BYGOTTO
Opskrift af: Louisa Lorang
Hovedret til 3-4
Tilberedningstid: 40 minutter
Man får den dejligste, mest cremede bygotto ved at tilsætte flødeost.
Brug de svampe du vil. Er det blot champignon, så er det også helt fint!
FREMGANGSMÅDE
Kog perlebyg i usaltet vand til den er helt mør, ca. 20 minutter. Sigt overskydende vand fra perlebyggen, men gem den.
Skær eller riv svampene i grove stykker. Snit hvidløg i tynde skiver. Steg begge dele i olivenolie på en varm pande. Svampene skal være gyldne og møre. Krydr med salt.
Tilsæt de kogte perlebyg med en smule af kogevandet. Tilsæt flødeost og revet parmesan. Spæd med mere kogevand, ca. 1 dl i alt - eller koldt vand. Lad bygottoen simre i 1-2 minutter, til den er lækker og cremet. Smag til med salt og peber.
Servering:
Vend rucolaen i bygottoen og lad den lune med ganske kort.
Anret bygottoen i dybe tallerkner. Top med lidt revet parmesan og servér straks.
TIP: Brug andre kerner hvis du vil og top gerne med ekstra grønt, Fx mere rucola, små tomater, basilikum.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.
Foto: Anders Schønnemann
Kampagnen er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer