ØKOLOGISK SQUASHKAGE MED CREMET CITRONGLASUR
INGREDIENSER
200 g blødt øko smør
250 g øko sukker
3 øko æg
1 squash, ca. 250 g
275 g øko hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. øko bagepulver
0,5 tsk. salt
2 spsk. stødt øko kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
100 g øko valnøddekerner
2 spsk. fint revet øko citronskal
øko smør til formen
Cremet citronglasur:
150 g øko smør
150 g øko flødeost naturel
4-5 dl øko flormelis
½ øko vaniljestang
fint revet citronskal af 1 øko citron
2 spsk. øko citronsaft
Pynt:
2-3 skiver øko citron
2-3 skiver øko squash
ØKOLOGISK SQUASHKAGE MED CREMET CITRONGLASUR
Opskrift af: Louisa Lorang
Dessert/kage til 8 personer
Tilberedningstid: 60 minutter
Det er ingen straf at tilsætte en squash til denne lækre kage. Den minder lidt om gulerodskage, men er lettere i smagen og skøn med den dejlige glasur!
FREMGANGSMÅDE
Kage:
Tænd ovnen på 180 grader, almindelig ovn.
Pisk smør og sukker sammen, til massen er lys og luftig. Pisk æggene i. Riv squashen groft.
Bland squash i dejen. Bland mel, natron, bagepulver, salt, kardemomme og ingefær sammen og sigt blandingen i æggemassen.
Hak valnødderne groft. Bland nødder og citronskal i dejen. Fordel kagemassen i en smurt springform eller en slip-let-form. (ca. 24 cm)
Bag kagen i den varme ovn i ca. 45 minutter, eller til kagen er gennembagt.
Lad den køle helt i formen, tag den ud og sæt den på et fad.
Cremet citronglasur:
Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk smeltet smør, flødeost, flormelis, korn af ½ stang vanilje, citronskal og citronsaft sammen med en elpisker. Cremen skal være smørbar og lækker. Justér med ekstra flormelis eller citronsaft hvis behov.
Servering:
Fordel glasuren på den afkølede kage. Servér kagen ved stuetemperatur.
TIP: Du kan sagtens erstatte squash med revne gulerødder, hvis du drømmer om en gulerodskage.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.
Foto: Anders Schønnemann
Kampagnen er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer