ØKOLOGISK RAVIOLI MED SALVIE OG BRUNET SMØR
INGREDIENSER
Tomatsalat:
400 g gode øko tomater
100 g kogte hvide øko bønner
2 håndfulde øko basilikum
1 øko mozzarella eller buretta
Øko olivenolie
Salt og øko peber
Ravioli:
1 pakke øko ravioli, 250 g
2 øko gulerødder
2 stilke øko bladselleri
1 øko løg
Olivenolie
50 g øko smør
10-12 øko salvie blade
salt
Servering:
øko olivenolie
lidt øko parmesan el. lign. øko ost
ØKOLOGISK RAVIOLI MED SALVIE OG BRUNET SMØR
Opskrift af: Louisa Lorang
2 personer
Tilberedningstid: 20 minutter
Denne ret er supernem og hurtig at lave og god til de travle dage! Her med tomatsalat til, men en sprød grøn salat eller blot snackgrønt er også superfint.
FREMGANGSMÅDE
Tomatsalat:
Skær tomaterne i mundrette chunks og vend dem med bønner og basilikum. Krydr dem med salt og peber og anret dem på et fad. Top med mozzarella og dryp med olivenolie og krydr med salt og peber.
Ravioli:
Sæt vand over til pasta.
Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Snit bladselleri fint og hak løg fint. Sautér det hele i olivenolie i en dyb pande. Det skal ikke tage farve, men mørne let. Ca. 2 min. Tag det af panden.
Kom smør i panden sammen med salvie og smelt smørret. Lad smørret brune, så det dufter, ca. 6-8 minutter ved middel varme. Kom grøntsagerne tilbage i panden.
Kom raviolien i kogende, saltet vand og kog den al dente (se pakken).
Tag den forsigtigt op og vend den med smør og grønt i panden. Spæd med lidt kogevand.
Servering:
Anret ravioli i dybe tallerkner. Dryp med lidt olivenolie og top med revet parmesan. Servér straks med tomatsalat.
TIP: Bønner i tomatsalaten er både dejligt og mætter lidt ekstra. Du kan også tilføje kogte linser, fx beluga- eller grønne linser, til din tomatsalat. Husk at bælgfrugter suger en del smag, så vær gavmild med dressing og tilsmagning.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.
Foto: Anders Schønnemann
Kampagnen er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer