ØKOLOGISK RABARBER CRUMBLE
ØKOLOGISK RABARBER CRUMBLE
Opskrift af: Louisa Lorang
5-6 styk
Tilberedningstid: 45 minutter
Rabarberne er noget af det første, der titter frem når foråret kommer! Nyd dem fx i denne nemme crumble. Her bagt i små forme, så alle får sin egen lille crumble – men du kan naturligvis også bage en stor crumble, så er bagetiden bare lidt længere.
FREMGANGSMÅDE
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
Fyld:
Skær rabarberne i små stykker (ca. 2 cm).
Vend rabarber med sukker, ingefær og majs- eller kartoffelstivelse. Fyld dem i 5-6 små ovnfaste forme.
Crumble:
Smelt smørret.
Blend mel, sukker, havregryn, kardemomme og salt sammen i en skål. Rør det smeltede smør i og fyld crumble på toppen af rabarberne.
Bag kagerne i ca. 30 minutter, eller til toppen er sprød og rabarberne er møre.
Servering:
Servér dine crumbles varme eller lune med vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grundvand for sprøjtegifte.
Foto: Anders Schønnemann
Kampagnen er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer
INGREDIENSER
Fyld:
400 g ordnede øko rabarber
100 g øko sukker
1 spsk. fint revet øko ingefær
1 spsk. øko majs- eller kartoffelstivelse
Crumble:
150 g øko smør
150 g øko hvedemel
100 g øko sukker
50 g fint valsede øko havregryn
1 spsk. stødt øko kardemomme
1 nip salt
Servering:
øko vaniljeis, øko flødeskum eller øko cremefraiche