ØKOLOGISK PASTASALAT MED PERSILLEPESTO
INGREDIENSER
Pesto:
1 fed øko hvidløg
3 håndfulde øko bredbladet persille
3 spsk. øko solsikkekerner
50 g øko parmesan
2 dl øko olivenolie
salt
½ tsk. øko hvidvinseddike
Pastasalat:
300 g øko tørret pasta
2 forårsløg
½ øko agurk
½ øko peberfrugt, grøn eller rød
2 dl friskbælgede øko ærter eller ærter fra frost
Salt og peber
Lidt revet øko parmesan el. lign. øko ost
ØKOLOGISK PASTASALAT MED PERSILLEPESTO
Opskrift af: Louisa Lorang
Madpakke/frokost til 2-3 personer
Tilberedningstid: 20 minutter
Pastasalat er nemt og dejligt fx til frokost. Nyd den hjemme eller fyld den i madpakken. Den kan varieres i det uendelige. Brug grønt i sæson og lav pestoen af alt fra basilikum til persille, rucola eller et mix.
Rester af pesto er gode i sandwiches, på en suppe eller rørt med lidt yoghurt som dip.
FREMGANGSMÅDE
Pesto:
Pil hvidløget og blend hvidløg, persille, solsikkekerner og parmesan i en foodprocessor. Tilsæt olivenolie og blend igen, til en rustik pesto (eller efter smag). Smag til med salt og en smule eddike.
Pastasalat:
Kom pastaen i kogende, saltet vand og kog den al dente. Se kogetiden på posen.
Afdryp den grundigt og lad den køle en smule.
Snit imens forårsløg fint, skær agurk og peberfrugt i tern. Vend pasta med agurk, peberfrugt, ærter, forårsløg og pesto. Smag salaten til med salt og peber og anret den i dybe tallerkner eller pak den i en madkasse. Top med lidt revet parmesan.
TIP: Vær ikke så grundig med at plukke persillen, de inderste stilke er helt ok at blende med i pestoen, så bare brug det meste!
TIP TIP: Hvis du vil gemme din pesto, så hæld en smule olivenolie på toppen af den, inden du sætter den på køl. Så holder den i 4-6 dage og holder farven smukt.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.
Foto: Anders Schønnemann
Kampagnen er støttet af Fonden for plantebaserede fødevarer