ØKOLOGISK PASTASALAT MED PERSILLEPESTO
INGREDIENSER
Pesto:
1 fed øko hvidløg
3 håndfulde øko bredbladet persille
3 spsk. øko solsikkekerner
50 g øko parmesan
2 dl øko olivenolie
salt
½ tsk. øko hvidvinseddike
Pastasalat:
300 g øko tørret pasta
2 forårsløg
½ øko agurk
½ øko peberfrugt, grøn eller rød
2 dl friskbælgede øko ærter eller ærter fra frost
Salt og peber
Lidt revet øko parmesan el. lign. øko ost
ØKOLOGISK PASTASALAT MED PERSILLEPESTO
Opskrift af: Louisa Lorang
Madpakke/frokost til 2-3 personer
Tilberedningstid: 20 minutter
Pastasalat er nemt og dejligt fx til frokost. Nyd den hjemme eller fyld den i madpakken. Den kan varieres i det uendelige. Brug grønt i sæson og lav pestoen af alt fra basilikum til persille, rucola eller et mix.
Rester af pesto er gode i sandwiches, på en suppe eller rørt med lidt yoghurt som dip.
FREMGANGSMÅDE
Marengs:
Pisk æggehviderne luftige, men ikke helt stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens du forsat pisker til marengsmassen er sej og helt stiv. Sprøjt små ”kys” ud på et stykke bagepapir.
Bag marengsene ved 100 grader (IKKE varmluft) i ca. 1 time og 15 minutter.
Sluk ovnen og lad marengsene køle i ovnen med døren på klem i yderligere 45 minutter.
Topping:
Nip blomsten af bærrene og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en skål og drys dem med 2 spsk. sukker. Lad dem trække i 10 minutter, vend rundt i dem et par gange.
Pisk fløden til blødt skum.
Anret et par marengs i skåle eller glas, mas dem gerne let, så de går i stykker. Top med flødeskum og marinerede jordbær og nyd straks.
TIP: Top med bær eller frugt alt efter sæson! Brug evt. syltede bær om vinteren.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.
Foto: Anders Schønnemann
Kampagnen er støttet af Fonden for plantebaserede fødevarer