ØKOLOGISK OVERNIGHT OATS MED GULEROD
INGREDIENSER
3 store øko gulerødder
1 øko æble
2 bløde, øko dadler uden sten
4 dl fint valsede øko havregryn
3 spsk. øko chiafrø
1 spsk. stødt øko kanel
1 spsk. stødt øko kardemomme
6 dl øko nøddedrik, øko havredrik eller øko mælk
1 nip salt
1 dl øko rosiner
Servering:
1 dl øko hasselnødder, gerne ristede
4 spsk. øko yoghurt
Evt. lidt øko honning eller øko ahornsirup
ØKOLOGISK OVERNIGHT OATS MED GULEROD
Opskrift af: Louisa Lorang
Morgenmad til 4
Tilberedningstid: 15 minutter + trækketid
Skal det være nemt om morgenen, så skal du prøve denne opskrift på overnight oats, som du kan klargøre om aftenen. Det eneste, du skal gøre næste morgen, er at toppe med dine yndlingstoppings på og så tage den med på farten!
FREMGANGSMÅDE
Skræl eller skrub gulerødderne. Riv gulerødder og æble groft. Kassér kernehuset.
Tjek dadlerne for sten. Hak dadlerne fint.
Rør dadler, gulerod, æble, havregryn, chiafrø, kanel og kardemomme med drik eller mælk og krydr med et nip salt. Rør rosiner i.
Fordel grøden i 4 glas eller skåle, dæk dem til og sæt dem på køl til næste morgen.
Rist nødderne i ovnen i 12-15 minutter ved 150 grader varmluft eller på en en tør varm, pande i 2-6 minutter. Ristede nødder opbevares ved stuetemperatur og smager ekstra godt!
Servering:
Hak hasselnødderne og top dem på grøden. Tilsæt yoghurt og evt. lidt honning eller sirup.
TIP TIP: Grøden kan holde sig på køl i 2-3 dage.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.
Foto: Anders Schønnemann
Kampagnen er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer