ØKOLOGISK ONEBAKE TOMAT OG FETA
ØKOLOGISK ONEBAKE TOMAT OG FETA
Opskrift af: Louisa Lorang
Så bliver det nærmest ikke nemmere! Uanset om du vil vende hele balladen med kogt pasta eller spise det med en salat og godt brød til, så er bagt feta med tomater bare lækkert!
FREMGANGSMÅDE
Tænd ovnen på 220 grader, alm. ovn.
Skær de store tomater i mundrette chunks. Snit hvidløg fint. Fyld chunks af tomat, hvidløg, hele små cherrytomater og hakkede tomater i et ovnfast fad. Dryp evt. med hvidvin.
Krydr med salt, peber og en smule sukker.
Læg et stykke feta eller salatost i fadet. Dryp med olivenolie og drys med tørret oregano og frisk basilikum.
Bag det hele i den varme ovn i ca. 12-15 minutter.
Kom imens pastaen i kogende, saltet vand og kog den al dente. Afdryp den, men gem lidt kogevand.
Mos fetaen ud i tomaterne og vend den med den varme pasta, lidt kogevand og mere olivenolie.
Anret straks i dybe tallerkner. Top med frisk basilikum og servér straks.
TIP: Erstat fetaen af flødeost, hvis du vil have en endnu mildere og blødere sauce.
TIP: Drop pastaen og nyd retten med godt brød og en stor salat.
NÅR DU VÆLGER AT BRUGE ØKOLOGISKE RÅVARER, SÅ SPARER DU IKKE KUN DIG SELV OG DIN FAMILIE, MEN OGSÅ NATUREN OG VORES GRUNDVAND FOR SPRØJTEGIFTE
Foto: Anders Schønnemann
INGREDIENSER
250 g store, modne øko tomater
2 fed øko hvidløg
250 g øko cherrytomater
Evt. ½ dl øko hvidvin
Salt og peber
Et nip øko sukker
150 g øko feta eller salatost
3 spsk. øko olivenolie
1 tsk. tørret øko oregano
2 håndfulde øko basilikum
Evt. 200 g øko pasta
Salt
Øko basilikum til servering