ØKOLOGISK LASAGNE MED ET GRØNT TWIST
ØKOLOGISK LASAGNE MED ET GRØNT TWIST
Opskrift af: Louisa Lorang
Hovedret til 4
Tilberedningstid: 60 minutter
Lasagne er altid populært. Denne er helt grøn og proppet med både smag og grøntsager. Desuden er der linser i! De mætter godt og det er en god måde, at få endnu flere af de nyttige bælgfrugter i maden.
Du kan i øvrigt sagtens selv koge dine linser. Kog dem i 15-20 minutter, eller til de er helt møre.
FREMGANGSMÅDE
Hak løg og hvidløg fint. Snit bladsellerien og skær squash og aubergine i små tern.
Hak champignon.
Sautér alle grøntsagerne i en gavmild sjat olivenolie. De må gerne brune en smule og falde godt sammen. Krydr undervejs med salt og peber.
Tilsæt tomatpuré og lad den varme med på panden. Tilsæt evt. en sjat hvidvin og lad den koge væk.
Kom hakkede eller mosede tomater ved og lad det hele simre i 10-15 minutter. Smag til undervejs med salt, peber, sukker og oregano. Tilsæt afdryppede, skyllede linser og lad dem simre med kort. Smag til igen.
Bechamel:
Smelt smørret og pisk mel i. Pisk mælk i lidt ad gangen og pisk til saucen er blank og tyk. Smag til med salt og lidt revet muskatnød.
Lasagne:
Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
Smør en smule bechamel i et ovnfast fad (30 Cm x 20 cm). Læg et lag lasagneplader og et lag grøntsagsbolognese. Top med becamel og fortsæt til det hele er brugt. Du skal slutte med lidt becamel på toppen. Bryd osten i stykker og kom dem på lasagnen.
Bag den i den varme ovn i ca. 35-40 minutter, eller til den er gylden og pladerne er møre.
Servér straks, gerne med en grøn salat til og et drys frisk oregano på toppen.
TIP: Du kan også tilsætte lidt hakket kød til din lasagne. Fx i stedet for linserne. Det er en god måde at gøre en klassisk kødret super grøn på.
TIP: Grøntsagsbolognesen kan også sagtens serveres med kogt pasta, gerne med et drys revet parmesan på toppen – den smager utroligt meget som en kødsovs!
NÅR DU VÆLGER AT BRUGE ØKOLOGISKE RÅVARER, SÅ SPARER DU IKKE KUN DIG SELV OG DIN FAMILIE, MEN OGSÅ NATUREN OG VORES GRUNDVAND FOR SPRØJTEGIFTE.
Foto: Anders Schønnemann
INGREDIENSER
Grøntsags bolognese:
1 øko løg
2 fed øko hvidløg, hakkede
3 stilke øko bladselleri
1 lille øko squash
1 lille øko aubergine
200 g brune øko champignon
en gavmild sjat øko olivenolie
3 spsk. øko tomatpuré
Evt. en sjat øko hvidvin
800 g hakkede øko tomater eller øko pasatta
1 tsk. tørret øko oregano
salt og peber
et nip øko sukker
1 dåse grønne øko linser, skyllede og afdryppede, eller 240 g kogte
Bechamelsauce:
2 spsk. øko smør
2 spsk. øko mel
3 dl øko sødmælk
Salt
Lidt revet øko muscatnød
Desuden:
250 g øko lasagneplader
2 friske øko mozzarella
frisk øko oregano eller øko basilikum