ØKOLOGISK GRØN MINESTRONE
ØKOLOGISK GRØN MINESTRONE
Opskrift af: Louisa Lorang
Hovedret til 3-4
En rigtig skøn efterårs- eller vintersuppe. Brug altid de grøntsager du har og har lyst til. Her kan palmekål, spinat, bladbeder, porre, grønkål, hvidkål og meget andet bruges.
FREMGANGSMÅDE
Hak løgene fint og skær hvidløget i tynde skiver. Sautér begge dele i olivenolie uden, at de tager farve.
Snit kålen groft og lad den sautere med i et minut eller to. Skrub eller skræl gulerødderne. Skær dem i tern. Tilsæt dem til suppen. Skær imens tomaterne i mundrette stykker og kom dem med i gryden. Sautér kort.
Kom bouillon på og tilsæt linser. Lad dem koge i 6-8 minutter. Tilsæt pasta og kog til pasta og linser er møre.
Smag til med salt og masser af sort peber samt lidt god olivenolie.
Anret i dybe skåle og top med masser af revet parmesan og lidt snittet persille og chiliflager. Servér straks med godt brød til.
TIP: Hvide bønner er også gode i suppen, fx i stedet for linser.
TIP: Pasta kan undlades, og du kan fylde endnu flere bælgfrugter i suppen.
NÅR DU VÆLGER AT BRUGE ØKOLOGISKE RÅVARER, SÅ SPARER DU IKKE KUN DIG SELV OG DIN FAMILIE, MEN OGSÅ NATUREN OG VORES GRUNDVAND FOR SPRØJTEGIFTE.
Foto: Anders Schønnemann
INGREDIENSER
1 lille øko løg
2 fed øko hvidløg
ca. 250 g øko palmekål eller øko grønkål
2 øko gulerødder
250 g modne øko tomater
2 liter kogende god, øko grøntsagsbouillon
100 g grønne øko linser
150 g små, tørre øko pastaer
Salt
Øko peber
Øko Olivenolie
Desuden
Masser af revet øko parmesan el. lign. øko ost
Lidt hakket øko persille
Øko chiliflager
Øko brød til servering