ØKOLOGISK GRILLET GRØN SALAT MED BACON OG RANCH DRESSING
ØKOLOGISK GRILLET GRØN SALAT MED BACON OG RANCH DRESSING
Opskrift: Louisa Lorang
Fyldig salat til 2
Tilberedningstid: 20 minutter
Salaten her er så fyldig, at den sagtens kan bruges som selvstændig ret. Både som frokost eller aftensmåltid med godt brød til. Eller brug salaten som tilbehør til 4 personer. Fx til grillet fisk eller fjerkræ.
FREMGANGSMÅDE
Skær baconen i tern. Steg den gylden og sprød.
Flæk salaten, skær den nederste, træede ende af aspargesene, Snit rødderne af forårsløgene og pensl det hele med lidt olivenolie. Grill grøntsagerne (på grill eller grillpande) til de er møre og gyldne. Krydr dem med salt.
Dressing
Rør en dressing af kærnemælk, mayonnaise, eddike og sennep. Smag til med salt og tilsæt purløg.
Servering
Anret de grillede grøntsager på et fad. Top med dressing, bacon og oregano og servér straks med godt brød til.
TIP: Bacon kan undlades, hvis du vil have en vegetarisk version.
TIP: Du kan sagtens nøjes med 1-2 slags grøntsager og nyde den lækre dressing på toppen af dem.
TIP: Dressingen er også super god på en simpel, grøn salat. Måske med lidt tynde skiver af radise.
NÅR DU VÆLGER AT BRUGE ØKOLOGISKE RÅVARER, SÅ SPARER DU IKKE KUN DIG SELV OG DIN FAMILIE, MEN OGSÅ NATUREN OG VORES GRUNDVAND FOR SPRØJTEGIFTE.
Foto: Anders Schønnemann
INGREDIENSER
200 g øko bacon
1 øko mini romainesalat eller øko hjertesalat
1 bundter øko asparges, ca. 250 g
1 bundt øko forårsløg
Øko olivenolie
Salt
Dressing
1 dl øko kærnemælk
1 spsk. øko mayonnaise
½ tsk. øko hvidvinseddike
½ tsk. øko dijonsennep
Salt
2 spsk. fint hakket øko purløg
Servering
Øko oregano
Godt øko brød