ØKOLOGISK ETON MESS MED JORDBÆR OG FLØDESKUM
ØKOLOGISK ETON MESS MED JORDBÆR OG FLØDESKUM
Opskrift af: Louisa Lorang
Dessert til 4
Man siger at etons mess opstod, fordi man tabte en dessert med bær og marengs, så marengsene gik i stykker.
Heldigvis blev det et hit med de ødelagte marengs, så nu ødelægger vi simpelthen marengsen med vilje. Her små kys, men en stor marengs, der bliver brækket i stykker er også skøn!
FREMGANGSMÅDE
Marengs:
Pisk æggehviderne luftige, men ikke helt stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens du forsat pisker til marengsmassen er sej og helt stiv. Sprøjt små ”kys” ud på et stykke bagepapir.
Bag marengsene ved 100 grader (IKKE varmluft) i ca. 1 time og 15 minutter.
Sluk ovnen og lad marengsene køle i ovnen med lågen på klem i yderligere 45 minutter.
Topping:
Nip blomsten af bærrene og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en skål og drys dem med 2 spsk. sukker. Lad dem trække i 10 minutter, vend rundt i dem et par gange.
Pisk fløden til blødt skum.
Anret et par marengs i skåle eller glas, mas dem gerne let, så de går i stykker. Top med flødeskum og marinerede jordbær og nyd straks.
TIP: Top med bær eller frugt alt efter sæson! Brug evt. syltede bær om vinteren.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grundvand for sprøjtegifte.
Foto: Anders Schønnemann
Kampagnen er støttet af Fonden for plantebaserede fødevarer
INGREDIENSER
Marengs:
60 g øko æggehvider, ca. 2 hvider
200 g øko sukker
Topping:
400 g øko jordbær
2 spsk. øko sukker
¼ liter øko piskefløde