DAAL MED YOGHURT OG SPRØD MANGO-AGURKECHUTNEY
INGREDIENSER
2 dl røde øko linser
1 stort øko løg
1 øko aubergine
3 spsk. øko olivenolie
1 spsk. øko smør (kan undlades)
3 øko tomater
1 spsk. fint revet øko ingefær
3-4 spsk. øko karry
Salt
Rå chutney:
1 øko rødløg
2 spsk. øko sukker
2 spsk. øko hvidvinseddike
1 øko mango
½ øko agurk
2 håndfulde øko koriander
1 øko chili
Tilbehør:
øko yoghurt
Øko nigella
Øko pitabrød eller øko fladbrød
ØKOLOGISK DAAL MED YOGHURT OG SPRØD MANGO-AGURKECHUTNEY
Opskrift af: Louisa Lorang
4 personer
Tilberedningstid: 45 minutter
Daal er altid en skøn og nem ret at lave. Røde linser koger hurtigt ud, og du kan bruge de fleste grøntsager til retten. Brug fx blomkål, squash, spinat eller bare bunkevis af løg. Orker du ikke selv at lave topping, kan du bruge en god, øko chutney og en klat yoghurt.
FREMGANGSMÅDE
Skyl linserne og kom dem i en gryde med rigeligt koldt vand. Kog dem møre under et låg på klem (de koger hurtigt over). Ca. 15 – 20 minutter.
Hak imens løg og skær auberginen i små tern. Sautér begge dele i olivenolie og smør i en stor, dyb pande, det skal ikke tage farve, men mørne fint. Ca. 10 min.
Skær tomaterne i tern. Kom dem med i panden og sautér i 2-3 minutter. Tilsæt fintrevet ingefær og karry og krydr med salt.
Kom linserne i panden sammen med lidt kogevand. Lad det hele småkoge i 10-20 minutter. Spæd med kogevand efter behov. Evt. koldt vand, hvis der ikke er nok kogevand.
Smag til med salt.
Chutney:
Snit løget i slanke både. Fyld sukker og eddike i en skål og rør det sammen, rør løg i. Skær mangoen: Skær siderne af udenom stenen. Skær kødet fra skrællen og skær mangokødet i tern. Vend den med løg og lage.
Skær agurken i tern, hak chili og koriander og vend det hele med mango og løg. Smag til.
Servering:
Anret daal i dybe tallerkner. Top med yoghurt, chutney og nigella og servér straks med pita- eller fladbrød til.
TIP: Har du ikke en mango, kan du erstatte med lidt ananas, fersken eller undlade frugten.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grundvand for sprøjtegifte.
Foto: Anders Schønnemann
Kampagnen er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer