ØKOLOGISK BRANDVARM KÆRLIGHED
INGREDIENSER
5-6 øko bagekartofler, ca. 1 kg
2 øko persillerødder, ca. 250 g
1 øko porre
2 spsk. øko smør
2 dl øko mælk
salt
Kærlige rødbeder:
2 øko rødbeder, ca. 300 g
2 spsk. øko smør
1 spsk. røget øko paprika
Salt
2 spsk. øko olivenolie
lidt revet øko parmesan el. lign. øko ost, til servering
Masser af hakket øko purløg
ØKOLOGISK BRANDVARM KÆRLIGHED
Opskrift af: Louisa Lorang
Hovedret til 3-4 personer
Tilberedningstid: 45 minutter
Her en grøn version af den klassiske brændende kærlighed. Hvis du vil, kan du nyde syltede øko rødbeder til sammen med de stegte. Det er altid dejligt!
FREMGANGSMÅDE
Mos:
Skræl kartofler og persillerødder og skær dem i grove stykker. Snit porren i tynde skiver og skyl dem også indvendigt.
Kog grøntsagerne i usaltet vand, til de er helt møre. Dræn vandet fra og kom grøntsagerne tilbage i gryden og lad dem dampe tørre. Mos dem med et piskeris og tilsæt smør og mælk. Smag til med salt.
Topping:
Skræl rødbederne. Skær dem i små tern og steg dem i smør ved svag varme i 10-12 minutter. Krydr med røget paprika og salt. Tag dem af varmen og tilsæt lidt god olivenolie.
Servering:
Anret mosen i dybe tallerkner. Top med rødbede, lidt revet parmesan og hakket purløg. Servér staks.
TIP: Rester af mosen er så skøn, hvis du bager den i ovnen.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grundvand for sprøjtegifte.
Foto: Anders Schønnemann
Kampagnen er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer