ØKOLOGISK BOLLER I KARRY MED ET GRØNT TWIST
ØKOLOGISK BOLLER I KARRY MED ET GRØNT TWIST
Opskrift af: Louisa Lorang
Hovedret til 3-4 personer
Tilberedningstid: 30 minutter
Her får du både grøntsager og bælgfrugter i en helt klassisk ret. Jeg vil næsten vædde på, at du ikke bliver ked af det! Både bønner og grønt giver nemlig både smag og saft til retten. Så det er win win!
FREMGANGSMÅDE
Sæt vand over til kødboller.
Hak løget fint, skrub gulerødderne og riv gulerødder, æble og squash. Snit bladselleri fint.
Sautér grøntsagerne i lidt olie i en stor gryde. Det må ikke tage farve, men gerne falde godt sammen. Ca. 4-5 minutter. Tilsæt karry. Hæld kokosmælk og bouillon på og lad det småkoge under låg i 15 minutter, eller til grøntsagerne er møre. Blend saucen med en stavblender. Smag til med salt og peber.
Rør kødet med salt og peber. Mos bønnerne grundigt med en gaffel, eller blend dem, og rør dem i kødet. Hak løg fint, riv squash og tilsæt squash, mel og æg til farsen. Form farsen til ca. 16 kødboller på størrelse med golfbolde og damp dem i kogende vand. De skal have 8-10 minutter, eller til de er gennemtilberedte.
Tilsæt kødbollerne og lad dem forsigtigt simre i saucen.
Servér boller i karry med kogte ris. Top med æble, kål og koriander og servér straks.
TIP: Saucen er vegansk! Du kan altså erstatte kødbollerne med grøntsager, og så har du en vegansk ret.
NÅR DU VÆLGER AT BRUGE ØKOLOGISKE RÅVARER, SÅ SPARER DU IKKE KUN DIG SELV OG DIN FAMILIE, MEN OGSÅ NATUREN OG VORES GRUNDVAND FOR SPRØJTEGIFTE
Foto: Anders Schønnemann
INGREDIENSER
Sauce
1 øko løg
2 øko gulerødder
1 øko æble
½ øko squash
2 stilke øko bladselleri
Øko olivenolie
2 spsk. god øko karry eller efter smag
400 ml. øko kokosmælk
4-5 dl øko grøntsagsbouillon
salt og øko peber
Boller
300 g hakket øko gris
salt og peber
220 g hvide øko bønner
1 lille øko løg
½ øko squash, revet
1 spsk. øko hvedemel
1 øko æg
Servering
Kogte øko ris
1 øko æble i små tern
Lidt snittet øko kål, fx spidskål
Koriander