ØKOLOGISK ASIANSTYLE BOWL MED GRØNT OG KYLLING
ØKOLOGISK ASIANSTYLE BOWL MED GRØNT OG KYLLING
Opskrift: Louisa Lorang
Hovedret til 2 personer
Tilberedningstid: 20 minutter
Jeg elsker bowls! Det er en god måde at få ekstra grøntsager og måske endda få brugt noget af det, der snart udløber. Du kan samle bowlen og servere den færdig, eller man kan samle selv ved bordet.
FREMGANGSMÅDE
Kog nudlerne efter anvisningen. Rist sesamfrø på en tør, varm pande i et par minutter (brug panden igen til kyllingen) Lad dem køle lidt, knus dem evt. let.
Skær kyllingen i små stykker og steg den i lidt olie på en varm pande. Steg til den er gylden og gennemstegt. Krydr med salt.
Kog mukimame i 1 minut i kogende, saltet vand. Afdryp.
Snit forårsløg fint. Skær agurken i små tern.
Dressing
Rør en dressing af soja, sukker, limesaft og lidt revet ingefær.
Mayo
Rør mayonnaise med chilisauce.
Servering
Anret nudler i store skåle. Top med spinat, agurk, mukimame, kylling, forårsløg og dryp med dressingen og top med mayonnaise. Drys med sesamfrø og servér straks, gerne med en limebåd til.
TIP: Husk at økologisk ingefær ikke behøver at blive skrællet. Du kan bare rive den fint direkte ned i dressingen. Skrub og skyl naturligvis altid frugt og grønt grundigt.
TIP: Har du syltede gulerødder, er de oplagte at bruge her også)
TIP: Brug det du har! Her er det skønt med topping af broccoli, blomkål, spidskål, grønkål, radiser, peanuts, gulerod, ærter eller noget hele andet!
TIP: Bowls er supergode til at få brugt rester! Både grøntsager fra skuffen, der skal bruges, men også en rest kød er god i en bowl!
NÅR DU VÆLGER AT BRUGE ØKOLOGISKE RÅVARER, SÅ SPARER DU IKKE KUN DIG SELV OG DIN FAMILIE, MEN OGSÅ NATUREN OG VORES GRUNDVAND FOR SPRØJTEGIFTE.
Foto: Anders Schønnemann
INGREDIENSER
Salat
200g øko fuldkornsnudler
2 spsk. øko sesamfrø
1 øko kyllingebryst
Øko olivenolie
Salt
200g øko mukimame (bælgede edamame)
½ bundt øko forårsløg
½ øko agurk
2 håndfulde øko babyspinat
Øko limebåde, til servering
Dressing
½ dl øko soja
1 spsk. øko sukker
1 spsk. øko lime
1 tsk. fint revet øko ingefær
Mayonnaise
2 spsk. øko mayonnaise
1 spsk. øko chilisauce