Kartoffelpizzaer Med Frisk Groent Web

SMÅ ØKOLOGISKE KARTOFFELPIZZAER MED FRISK GRØNT

TIL 4 PERSONER

Lav pizzadejen (start dagen før)

Rør gæren ud i en blanding af vand og yoghurt i en stor røreskål. Tilsæt halvdelen af melet og rør det grundigt sammen, evt. i en røremaskine. Tilsæt salt og ælt lidt efter lidt resten af melet i dejen, indtil den er glat og smidig uden at hænge fast i fingrene - jo mere dejen æltes, desto mere let og luftigt bliver brødet, så ælt gerne i både 10 og 12 minutter.

Kom dejen tilbage i skålen, dæk med film og stil i køleskabet natten over.

Lav pizzaerne

Skrub kartoflerne rene og skær dem ud i helt tynde skiver, få millimeter tykke. Skær løg og hvidløg i tynde skiver. Skyl tomaterne.

Sæt ovnen på 220 grader.

Vend dejen ud på et meldrysset bord. Del den i mindre boller (10-12 stk. til 4 pers.) og rul hver bolle helt tyndt ud med en kagerulle - jo tyndere desto mere sprød! Læg pizzabundene på en bageplade med bagepapir.

Pensl bundene med olivenolie. Bred kartoffelskiverne ud over bundene og fordel efterfølgende løg, hvidløg, tomater, kapers og små klumper af ost ud over pizzaerne. Drys med chili og timian/rosmarin.

Bag pizzaerne til de har fået en gylden farve, ca. 10 - 15 minutter.

Lav gnavegrønt

Skær gulerødder, bladselleri og agurk ud i tynde stænger. Pluk blomkål i buketter.

Pynt de bagte pizzaer med friske basilikumblade lige inden servering og server med gnavegrønt.

TIP: I stedet for fuldkornsspeltmel kan du bruge grahamsmel, fuldkornshvedemel eller andre grove meltyper.

TIP: Hvis du gerne vil ha' pizza samme dag, som du laver dejen, kan du øge gærmængden og lad dejen hæve på køkkenbordet. Ved 50 g gær skal dejen hæve en god times tid, til dobbelt størrelse.

Vidste du at...

Når du vælger økologiske grøntsager, sparer du dig selv og familien for rester af syntetiske pesticider.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

INGREDIENSER

Pizzabunde

5 g øko gær
5 dl koldt vand
1 dl øko græsk yoghurt 4% (eller andet surmælksprodukt)
450 g øko fuldkorns-speltmel
500 g øko hvedemel
2 tsk. salt

Fyld

6 - 8 øko kartofler
2 øko løg
4 fed øko hvidløg
250 g øko cherrytomater
2 spsk. øko kapers
1 frisk rød øko chili
½ bundt øko frisk timian og/eller øko rosmarin
125 g øko ost, f.eks. frisk mozzarella, gedeost eller blåskimmelost
½ bundt øko frisk basilikum
Øko olivenolie

Gnavegrønt

2 øko gulerødder
2 øko stilke selleri
½ øko agurk
200 g øko blomkål

Luk (Esc)