Qiunau Frikadeller Web

ØKOLOGISKE QUINOAFRIKADELLER MED VARM KARTOFFELSALAT

TIL 4 PERSONER

Quinoafrikadeller

Hak løg og hvidløg fint og kog det med quinoaen i letsaltet vand i 15 min. Tag gryden af varmen og lad det stå og trække under låg i 5 min. Hæld evt. resterende vand fra.

Riv kartoflerne og rør det revne kartoffel i quinoaen sammen med havregryn, rasp og æg. Smag til med salt og peber og revet citronskal.

Form til små frikadeller og steg dem i olie i 5-7 min. på hver side ved medium-lav varme. Pas på varmen, da de let bliver branket.

Varm kartoffelsalat

Vask kartoflerne og kog dem, til de er møre. Læg dem i bunden af et serveringsfad.

Rengør løg, gulerødder og svampe. Skær grøntsagerne i passende stykker.

Smelt smørret i gryden, vend forårsløg, gulerødder og svampe i og sauter dem let i et par minutter (grøntsagerne må ikke tage farve).

Skyl og snit kålen og kom det i gryden, tilsæt vand og damp grøntsagerne under låg til de er møre (men stadig faste). Smag til med salt og peber. Vend den hakkede persille i grøntsagerne, fordel blandingen ud over kartoflerne og server.

Vidste du at...

Når du vælger økologiske grøntsager, sparer du dig selv og familien for rester af syntetiske pesticider.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

INGREDIENSER

Quinoafrikadeller

2 øko løg
2 fed øko hvidløg
2 dl øko quinoa
4 dl vand
2 store skrællede øko kartofler
4 spsk. øko havregryn
2 spsk. øko rasp
4 øko æg
3 tsk. salt
Peber
Revet skal af 1 øko citron
4 spsk. øko olivenolie

Varm kartoffelsalat

400 g øko nye kartofler
½ øko spidskål eller ¼ øko savoykål eller ¼ øko hvidkål
1 bundt øko forårsløg eller 2 øko rødløg
2 øko gulerødder
1 lille bakke øko østershatte
20 g øko smør
Et lille bundt øko hakket persille
½ dl vand
Salt, peber

Luk (Esc)