ØKOLOGISK KARTOFFELÆGGEKAGE MED SPÆD AVOKADOSALAT
TIL 4 PERSONER
Kartoffelæggekage
Sæt ovnen på 180 grader.
Skrub kartoflerne, skær dem i tern på 2 x 2 cm. Steg kartoffeltern let gyldne på en pande i halvdelen af olien.
Skær rødløget i både og steg dem sammen med kartoflerne på panden. Hak persille og hvidløg fint. Skær de soltørrede tomater i strimler.
Bland persille, hvidløg, tomater, citronskal og halvdelen af citronsaften, revet ost og halvdelen af saltet med de stegte kartofler og kom blandingen i et smurt ovnfast fad.
Pisk æg, mælk, resten af saltet og peber sammen i en skål. Hæld æggemassen over kartoflerne og stil fadet i ovnen.
Æggekagen er færdig, når overfladen er gylden og konsistensen er fast, efter ca. 35 minutter.
Spæd salat med avokado
Skyl salat og lad det dryppe godt af, brug evt. en salatslynge. Skær avokado i tynde skiver og læg den indimellem salaten.
Rør resten af olie og citronsaften sammen, og smag til med et nip salt. Dryp det over salaten og drys med klippet karse.
Rist rugbrødskiverne i ovnen eller på brødrister. Server æggekagen med rugbrød og salat.
Vidste du at...
Farven på en økologisk æggeblomme er naturlig og kan variere hen over året. Om sommeren er den meget gul, fordi hønsene får masser af frisk græs at spise.
Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.
INGREDIENSER
Kartoffelæggekage
500 g øko kartofler
2 spsk. øko olivenolie
1 øko rødløg
1 bundt øko bredbladet persille
1 fed øko hvidløg
25 g øko soltørrede tomater
2 tsk. øko fintrevet citronskal
1 spsk. øko citronsaft
30 g øko groftrevet gouda
1 tsk. salt
6 øko æg
2 dl øko letmælk
1 tsk. salt
friskkværnet peber
Spæd avokadosalat
1 bakke øko spæde salater
2 øko modne avokado
2 spsk. øko olivenolie
1 spsk. øko citronsaft
Et nip salt
Friskklippet øko karse
Tilbehør
Øko fuldkornsrugbrød i skiver