Kikaertepandekage

KIKÆRTEPANDEKAGER MED TILBEHØR

Accepter venligst marketing cookies

TIL 4 PERSONER

Forbered de syltede rødløg et par timer eller et døgn forinden. Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver og kom dem i et sylteglas. Hæld eddike, vand, salt, sukker og peber i en gryde og giv det et opkog. Hæld lagen over løgene og sæt glasset på køl. Lad gerne løgene trække nogle timer eller i et døgn, inden de bruges.

Kom kikærtemel i en skål og rør det sammen med vand, olie, salt og revet hvidløg – lad dejen hvile i skålen i ca. 45 minutter.

Varm ovnen op til 225 grader, varmluft, og stil en pande på 16 cm i diameter ind i ovnen (brug en pande, der kan tåle varmen) og lad panden varme op – det tager ca. 10 minutter. Tag den varme pande ud af ovnen og kom en smule fedtstof på panden – kom knap ½ tsk sennepsfrø på panden, og hæld derefter 1/8 (ca. 1 dl) af dejen på panden, og sørg for det fordeles jævnt over hele panden. Stil panden tilbage i ovnen og bag pandekagen i ca. 4-6 minutter eller indtil kanterne er gyldne og begynder at løsne sig fra panden. Læg den færdige pandekage på et stykke bagepapir og gentag processen til der er 8 små færdige pandekager.

Skyl spinaten grundigt. Skræl gulerødderne og skær lange, tynde strimler med en tyndskræller. Bland spinat, gulerodsstrimler, spirer og blåbær sammen i en skål med 4 spsk syltede rødløg og fordel blandingen på pandekagerne.

Smuldr feta i en skål og mos det med en gaffel. Pisk olie og citronsaft i og smag dressingen til med peber. Fordel dressingen ovenpå salaten og drys med sesamfrø.

Vidste du at...

Når du vælger økologiske grøntsager, sparer du dig selv og familien for rester afsyntetiske pesticider.

INGREDIENSER

Pandekager

250 g kikærtemel
5 dl vand
2 spsk olivenolie
Et nip salt
1 fed hvidløg
4 tsk sennepsfrø, valgfrit


Salat

75 g babyspinat
2 gulerødder
100 g spirer, fx bønnespirer
eller løgspirer
100 g friske blåbær

Dressing

75 g feta
5 spsk olivenolie
Saft fra ½ citron
Sort peber
2 tsk sesamfrø

Syltede rødløg

2 rødløg
½ dl æblecidereddike
½ dl vand
1 tsk salt
4 spsk sukker
Sort peber

Luk (Esc)