ØKOLOGISK HVID PIZZA MED KARTOFFEL, ROSMARIN & RØDLØG
TIL 2 PIZZAER - 4 PERSONER
Rør vand, gær og salt sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen er smidig – lad dejen hvile i ca. 30 minutter. Del dejen i to dele og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord, ca. 32 cm.
Skær både rødløg og kartofler i helt tynde skiver, brug fx et mandolinjern. Skær dernæst gedeosten i skiver.
Top pizzabundene med skiver af rødløg, kartoffel og gedeost. Drys hakket rosmarin over pizzaerne sammen med en smule olivenolie og sort peber.
Bag pizzaerne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er meget varm, cirka 250 grader, og brug gerne varmluft. Pizzaerne bages i ca. 12-14 minutter eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende. Server en grøn salat til pizzaerne eller top med dem frisk rucola
Vidste du at...
Når du vælger økologiske varer, sparer du dine børn og naturen for rester af pesticider.
INGREDIENSER
Pizzadej
– giver 2 pizzabunde
4 dl vand
5 g gær
2 tsk havsalt
Ca. 300 g ølandshvede + ekstra
til udrulning (alm. hvede kan
sagtens bruges)
Ca. 200 g durummel
Fyld
2 rødløg
2 store kartofler
200 g blød gedeost
Frisk rosmarin
Olivenolie
Sort peber