ØKOLOGISK HOKKAIDOSUPPE MED ÆBLE OG GRØNKÅL
TIL 2-3 PERSONER
Skrub hokkaidoen og flæk den, skrab kernerne ud med en ske. Skær hokkaidoen i tern.
Sautér hokkaidoen i olivenolie i en stor, varm gryde. Det skal ikke tage farve. Kom hvidløg og løg ved efter 5-6 min. og tilsæt æble og karry. Kom bouillon på og lad suppen simre uden låg i ca. 30-40 min.
Blend suppen med en stavblender, kom fløde i og smag den til med salt. Spæd til med mere bouillon, hvis den er for tyk.
Topping
Hæld kogende vand over mandlerne og smut dem. Steg grønkål i olivenolie og krydr med salt. Rist mandlerne i lidt olivenolie på en varm pande, til de er gyldne. Krydr dem med salt. Vend æbletern med lidt citronsaft.
Servering
Servér suppen toppet med grønkål, æbletern og mandler.
Tip
Du kan undlade fløden eller erstatte med kokosmælk,hvis du vil have en vegansk suppe.
Vidste du at...
Økologiske mejeriprodukter ikke er sminkede med kunstige aromaer og farvestoffer. Når du vælger økologisk, siger du farvel til 343 e-numre ud af i alt 396 tilladte.
INGREDIENSER
Suppe
1 øko hokkaido, ca. 700-800 g
Øko olivenolie
2 fed øko hvidløg i tynde skiver
1 stort øko løg, hakket
2 øko æbler, revet
3-4 spsk øko karry
1 liter øko urtebouillon
2 dl øko piskefløde
Salt
Topping
1-2 håndfulde ribbet øko grønkål
50 g øko mandler
Øko olivenolie
Salt
1 øko æble
Lidt øko citronsaft