ØKOLOGISK BAGT PORTOBELLO MED RISSALAT OG BROCCOLI
TIL 4 PERSONER
Sæt ovnen på 220 grader.
Tilbered svampene
Rens svampene - efter behov - med en lille børste. Udvælg de fire flotteste, bræk stokken af og læg dem med bunden opad i et ovnfast fad, beklædt med bagepapir.
Skær de resterende svampe + stokkene i tern. Hak løg og hvidløg fint.
Varm en pande op og rist svampeternene til de har taget farve. Tilsæt olie og steg løg og hvidløg til de er glasklare, uden at tage farve. Krydr med salt, peber, stødt koriander og revet muskat.
Hak nødderne og lad dem stege med på panden et minuts tid. Hæld sojasauce og eddike på og lad væsken koge ind.
Skyl persille og hak fint. Rør persille og flødeost i svampeblandingen på panden og smag til med salt og peber.
Fyld blandingen i de hele svampe med en ske og stil fadet midt i ovnen. Bag svampene møre, i ca. 15 minutter.
Krydrede ris
Kog risene efter anvisning på pakken - tilsæt kardemommekapsler, frisk chili, hele hvidløgsfed og lidt salt til kogevandet for at give mere smag.
Rist sesamfrø gyldne på en tør pande, afkøl på en tallerken.
Skær bladselleri i tynde skrå skiver og pres appelsinsaften.
Pluk buketter af broccoli, behold så meget som muligt af stokken på - den smager fantastisk! Bring en gryde letsaltet vand i kog (ca. 1 spsk. salt til 1 liter vand) og kog broccolibuketterne et minuts tid, til de har fået en flot mørkegrøn farve og stadig har bid.
Vend de kogte ris med appelsinsaft, spidskommen, ristede sesamfrø og bladselleri. Smag til med salt og server straks med de bagte svampe og sprøde broccolibuketter. Dryp en lille skefuld syrnet fløde over svampene som dressing og server resten til.
TIP: Resten af risen kan sammen med grøntsager udgøre en dejlig salat til madpakken næste dag
TIP: Hvis du ikke kan finde portobellosvampe, så brug markchampignons - de er noget mindre, så retten ser meget anderledes ud, men det smager også godt.
TIP: Som variation kan du erstatte halvdelen af de brune ris med vilde ris. Start da med at koge de vilde ris og tilsæt efter 5 minutter de brune, da kogetiden ikke er helt den samme.
Vidste du at...
Når du vælger økologiske grøntsager, sparer du dig selv og familien for rester af syntetiske pesticider.
Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening
INGREDIENSER
Svampe med fyld
300 g øko portobellosvampe
1 øko løg
1 fed øko hvidløg
1 spsk øko olivenolie
2 tsk øko stødt koriander
½ tsk øko stødt muskat
50 g blandede øko nødder, f.eks. hassel-, valnød eller mandel
1 spsk øko sojasauce
1 tsk øko rødvinseddike
½ bundt øko persille
50 g øko flødeost naturel
Salt og peber
Krydrede ris
4 dl øko brune ris
10 øko kardemommekapsler
3 cm frisk øko chili, afhængig af styrken
3 fed øko hvidløg med skal
2 spsk øko sesamfrø
½ - 1 dl friskpresset øko appelsinjuice
100 g øko bladselleri
1 tsk øko stødt spidskommen
nip salt
Tilbehør
400 g øko broccoli
2 dl øko syrnet fløde 9 %