ØKOLOGISKE SPRØDE MADVAFLER MED FALAFLER
TIL 4 PERSONER
Kom æg, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner og salt i en blender eller minihakker, og blend det godt sammen. Lad gerne dejen hvile i ca. 5 minutter. Varm et vaffeljern godt op, smør det med lidt olie eller smør, fordel en portion dej på hver vaffelplade, luk vaffeljernet og bag i alt fire vafler i ca. 6-7 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad være med at åbne vaffeljernet undervejs, da dejen kan hænge fast.
Snit spidskål fint, og skær gulerødderne i tynde strimler eller små tern. Bland det sammen i en skål med de rengjorte bønnespirer. Hak mynten groft, og bland alle grøntsagerne sammen til en salat.
Kom alle ingredienserne til dressingen i en skål, og rør dem godt sammen – smag til. Fordel salaten på vaflerne sammen med dressing, varme falafler og et drys af sesamfrø.
Vidste du at...
Farven på en økologisk æggeblomme er naturlig og kan variere hen over året. Om sommeren er den meget gul, fordi hønsene får masser af frisk græs at spise.
INGREDIENSER
Vafler
4 øko æg
20 g øko hørfrø
80 g øko sesamfrø
100 g øko solsikkekerner
1 nip salt
Øko olie eller øko smør til stegning
Salat
150 g øko spidskål
3 øko gulerødder
75 g øko bønnespirer
1 håndfuld frisk øko mynte
2 tsk øko sesamfrø
Dressing
3 dl øko yoghurt naturel
Skal og saft fra 1 øko lime
1 fed øko hvidløg, revet
1 tsk øko Chiliflager
Salt og peber
Andet
8 øko falafler