CHILI SIN CARNE MED ØL, CHOKOLADE & KANEL
TIL 4 PERSONER
Hak rødløg og hvidløg fint. Skær peberfrugt og squash ud i små tern og svits det hele i olie i en gryde sammen med tomatpure. Tilsæt spidskommen, oregano, chilipulver og kanel og svits yderligere 2 minutter. Tilsæt chokolade, hakkede tomater, jalapenos og øl og lad det hele simre ved middelvarme i ca. 1 ½ time – blend det hele til en ensartet sauce og smag til med salt, farin eller kokossukker og evt. mere chili. Kog evt. ris. Kom bønner og majs i og lad retten simre, yderligere 30 minutter, og smag til med salt og peber og evt. mere chili.
Anret gryderetten i skåle og top med frisk, rød chili, tern af avocado, creme fraiche og masser af koriander. Du kan sagtens servere ris til din chili sin carne.
Vidste du at...
Når du vælger økologiske varer, sparer du dig selv og familien for rester af pesticider.
INGREDIENSER
2 spsk olie
2 rødløg
4 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 squash
1 spsk tomatpure
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk oregano
1-2 tsk chilipulver
1 tsk stødt kanel
15 g chokolade, 100%
(eller 1 spsk mørk kakao)
2 ds hakkede tomater
2 spsk syltede jalapenos
1 dl mørk øl
1 spsk brun farin eller kokossukker
250 g kogte kidneybønner
250 g kikærter eller sorte bønner
150 g frosne majskerner
Salt og peber
Topping
1 frisk rød chili
1 avocado, i tern
8 spsk creme fraiche
1 bdt koriander
Valgfrit
Kogte ris