GENERELLE OG PRAKTISKE TIPS
Inden du går i gang med opskrifterne, kommer lige et par generelle og praktiske tips.
Om mælk i grød og mos
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at overgangskosten tilsættes lidt modermælk eller modermælkserstatning. Hvis du afslutter alle måltider med mad med modermælk eller modermælkserstatning, behøver du ikke malke ud eller bruge modermælkserstatning i maden.
Planteolie
Brug økologiske koldpressede olier og varier mellem rapsolie, olivenolie og i nogle tilfælde solsikkeolie og eller andre olier. Begræns kokosolie, se mere her.
Saltning af mad
Se her for en uddybning om salt. Undlad salt i kartofler til mos, da de ellers bliver vanskeligere at mose.
Servering af grøntsagsmos
Bland kartoffelmos med grønsagsmos i forholdet 1:1 ved at vende den blendede grøntsagsmos ind i kartoffelmosen til det er luftigt. Kartoffelmos må ikke blendes, men piskes eller moses med gaffel.
Tilsmagning af maden gør underværker
Det meste mad kan let opgraderes, hvis det lige bliver smagt til med citronsaft, citronskal, blendede nødder (fx hassel-, cashew- eller valnødder), frø (fx græskarkerner, pinjekerner, sesamfrø eller chiafrø), et nip sukker, revet ost, en spsk. fløde, olivenolie, mayonnaise, sennep, kapers, hvidløg eller eddike.