INGREDIENSER

1–2 øko kartofler (150 g)
2 tsk øko smør
Evt. lidt modermælk eller øko modermælkserstatning

ØKOLOGISK KARTOFFELMOS

FRA 4 MDR

Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Kom ternene i en gryde og hæld kogende vand over til de lige er dækket. Kog med låg i ca. 12-15 minutter. Hæld vandet fra og gem det. Damp kartoflerne tørre ved svag varme. Tag gryden af varmen, og mos kartoflerne sammen med smørret. Pisk kartoflerne til de er luftige, evt. sammen med lidt af kartoffelvandet. Tilsæt evt. lidt modermælk eller modermælkserstatning, eller giv det efter maden.

Server kartoffelmosen lun sammen med samme mængde grøntsagsmos fx orangerød mos.

TIP: Ønskes en helt blød mos uden klumper, kan mosen presses igennem en fin sigte. Du kan også servere kartoflerne most med gaffel eller i små trekanter – husk da også fedtstof.

Når du vælger økologiske grøntsager, sparer du dit barn for rester af sprøjtemidler.



Må gerne kopieres, hvis Økologisk Landsforening angives som kilde.

Luk (Esc)