ØKOLOGISK KØDBOLLER I MILD SAUCE
INGREDIENSER
Kødboller
200 g øko hakket grisekød, 4-7 %
1 øko æggeblomme
1 spsk øko hvedemel
1 spsk øko rapsolie
½ dl vand
½ tsk øko timian, frisk eller tørret
Kogevand til kødbollerne
1 øko løg
½ øko æble
2 fed øko hvidløg
5 dl vand
Mild sauce
1 spsk. øko hvedemel
½ tsk mild øko karry
½ tsk øko gurkemeje
1 spsk øko hvedemel
¼ dl vand
ØKOLOGISKE KØDBOLLER I MILD SAUCE
FRA 6 MDR * KAN FRYSES
Kom kød, æggeblomme, hvedemel, rapsolie og timian i en minihakker. Kør kort tid sammen med vandet til farsen er glat. Stil farsen til side.
Skær løget i både, æblet i store tern og halver hvidløgene. Kom det hele i en gryde sammen med 5 dl vand. Bring gryden i kog. Form med en teske en lille bolle af farsen i håndfladen og læg den forsigtigt ned i vandet. Form alle de øvrige boller på samme måde. Småkog bollerne i ca. 5 minutter til de er gennemkogte.
Tag bollerne op med en hulske. Kog vand og grøntsager lidt ind. Tilsæt evt. karry og gurkemeje. Blend saucen i gryden til skaldelene er findelte. Rør hvedemel med ca. ¼ dl vand til der ikke er klumper. Tilsæt jævningen til saucen og småkog under omrøring i ca. 5 minutter til saucen er cremet. Smag til med få dråber citronsaft eller æbleeddike samt et nip sukker.
Server kødbollerne i saucen eller hver for sig.
TIP: Hakket grisekød kan erstattes af hakket kyllinge-, kalve- eller oksekød – økologisk naturligvis.
Når du vælger økologisk grisekød, støtter du høj dyrevelfærd.