ØKOLOGISK BOGHVEDEBRØD, LANGTIDSHÆVET
INGREDIENSER
10 g øko gær
3 dl vand
1 tsk flagesalt (4 g)
50 g øko boghvedegryn
50 g øko havregryn
10 g øko chiafrø
300 g øko hvedemel
ØKOLOGISK BOGHVEDEBRØD, LANGTIDSHÆVET
FRA 6 MDR * KAN FRYSES
Kom vandet i en stor skål og smuldr gæren heri. Tilsæt boghvedegryn, havregryn, chiafrø og salt. Ælt dejen med en grydeske til den hænger sammen. Dejen skal være klistret. Dæk skålen til med et låg eller husholdningsfilm og lad dejen hæve 3 timer på bordet eller ca. 10-15 timer i køleskabet. Langtidshævning giver mest smag.
Efter hævning
Form nænsomt 2-3 aflange brød af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir. Sæt brødene i en kold ovn og tænd på 200 grader. Bag brødene i ca. 25 minutter til de lyder hule, når du banker på dem i bunden. Pas på skorpen ikke bliver for hård. Du kan evt. dække de bagte brød over med et rent viskestykke - det giver en blødere skorpe.
Server brødet i små skiver med fedtstof og pålæg til frokost eller mellemmåltid.
TIP: Boghvedegryn kan udskiftes med hirseflager, speltflager, rugflager eller havregryn. Chiafrø kan erstattes med sesamfrø eller birkesfrø.
Når du vælger økologi, beskytter du vores grundvand.
Må gerne kopieres, hvis Økologisk Landsforening angives som kilde.