INGREDIENSER

BØNNEMOS

1 dåse blandede øko bønner (400 g)
3 soltørrede øko tomater i olie
20 g øko valnødder
1,5 dl vand
1 spsk øko oliven- eller solsikkeolie
1/2 tsk øko spidskommen
ca. 1 tsk øko æbleeddike eller øko citronsaft
½ dl lage fra øko bønnerne
½ dl kogelage fra øko tomater/valnødder

ÆRTEPÅLÆG

70 g øko ærter, friske eller frosne
10 g øko spinat, frisk eller frossent
1-2 øko mynteblade
1 dl vand
1 spsk øko mayonnaise
1 tsk øko solsikkeolie

KYLLINGEPÅLÆG

1 øko helt kyllingelår
1 blad øko spidskål
Øko rapsolie til pensling
Øko mayonnaise

ÆGGESALAT

1 øko æg
1 spsk øko mayonnaise
Lidt øko citronsaft
Øko purløg eller karse

LAKSEPÅLÆG

Kogt øko laks, afkølet
1-2 øko basilikumblade
Øko citronsaft
evt. øko peber

ØKOLOGISK PÅLÆG

ØKOLOGISK BØNNEMOS

FRA 6 MDR * KAN FRYSES

Dræn bønnerne i en sigte. Gem lagen til senere. Kom soltørrede tomater, valnødder og vand i en lille gryde. Småkog uden låg i ca. 10 minutter. Hæld kogelagen fra og gem den.

Kom tomater og valnødder i et blenderglas sammen med bønner, olie og spidskommen. Bland ½ dl kogelage sammen med ½ dl lage fra bønnerne. Blend til det er cremet uden ”klumper”, men fast nok til pålæg. Smag til med æbleeddike eller citronsaft.

Server sammen med brød og agurk eller brug bønnemusen som dip til kogte grøntsager.

ØKOLOGISK ÆRTEPÅLÆG

FRA 6 MDR * KAN FRYSES

Kom ærter, spinat, mynte og vand i en lille gryde. Kog et par minutter uden låg til vandet er dampet væk. Rør undervejs. Afkøl til lunt. Hæld i et blenderglas sammen med mayonnaise og olie. Blend til en cremet, men fast, smørbar konsistens.

Server på brød. Også velegnet i sandwich som spread sammen med f.eks. kogt kyllingekød. Syltede rødbeder smager godt til.

ØKOLOGISK KYLLINGEPÅLÆG

FRA 6 MDR * KAN FRYSES

Løsn skindet på overlåret med fingrene, så der bliver en lomme. Læg grofthakket spidskål ind i lommen (det er med til at gøre kødet mere saftigt). Pensl låret med olie, læg det i et ildfast fad og stil det i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader. Steg i 45-50 minutter indtil kødsaften er klar, når der skæres ind i låret.

Skær lidt af kødet fra låret og hak det fint sammen med spidskålen. Afkøl og bland herefter sammen med lidt mayonnaise til et smørbart pålæg. Server sammen med brød og fingergrønt.

TIP: Resten af det hele lår plus spidskål kan fryses og bruges til mere pålæg eller aftensmad.

ØKOLOGISK ÆGGESALAT

FRA 6 MDR

Kog ægget i 10 minutter, køl det af under koldt vand og pil det. Kom æg, mayonnaise og et par dråber citronsaft i en minihakker. Blend til det ligner en smørbar salat med lidt fylde og struktur.

Server afkølet på brød eller i sandwich med klippet purløg eller karse.

ØKOLOGISK LAKSEPÅLÆG

FRA 6 MDR

Mos den kogte laks med en gaffel sammen med mayonnaise og friskhakket basilikum. Smag til med lidt citronsaft og evt. peber.

Server på brød sammen med meget finthakket, rød peberfrugt, frisk æble skåret som tændstikker eller stegt/bagt gulerod.

Når du vælger økologi, beskytter du vores grundvand.



Må gerne kopieres, hvis Økologisk Landsforening angives som kilde.

Luk (Esc)