
ØKOLOGISK KOGT LAKS I GRYDE
INGREDIENSER
100g øko laks med skind
ØKOLOGISK KOGT LAKS I GRYDE
FRA 6 MDR * KAN FRYSES
Pak laksen ind i bagepapir, så vand ikke kan trænge ind. Læg pakken i en gryde med kogende vand. Skru ned på middel varme, læg låg på gryden og tilbered i 8-12 minutter. Vandet må ikke koge, men skal være tæt på kogepunktet.
Tjek om fisken er tilberedt efter 8 minutter. Fjern skind og eventuelle ben. Mos fisken fint med en gaffel eller blend den med lidt af kogevandet.
TIP: For mere smag, kan vandet tilsættes skrællet gulerod, pillet løg og hvidløg i mindre stykker samt et laurbærblad eller anden krydderurt. Når fisken er færdig, kan lagen blendes og jævnes med mel og lidt fedtstof til en cremet sauce.
Må gerne kopieres, hvis Økologisk Landsforening angives som kilde.